Mäsové guľky
Mäsové guľky

Mleté mäso zapečené s paradajkami, cuketou a so syrom fotorecept

zlatulik3 - fotkazlatulik3, 13. septembra 2018
Mleté mäso zapečené s paradajkami, cuketou a so syrom (fotorecept)
Foto: zlatulik3

Sezóna v záhrade ešte nekonči. Takže stále mám kopu paradajok, papriky a aj cukety. Čo z toho? Všetko dokopy a vznikne z toho úžasné Zobraziť celý popisSezóna v záhrade ešte nekonči. Takže stále mám kopu paradajok, papriky a aj cukety. Čo z toho? Všetko dokopy a vznikne z toho úžasné jedlo.

5
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Guľky:
500 g mleté
2 PL
1  KL
1  KL
100  g strúhaný
Omáčka:
5 - 6 ks
3  ks
3  strúčiky
1  ks
1  KL
1  PL
 čerstvá
250 ml
1  ks
100  g




Postup

  1. 1

    Väčšie paradajky, cesnak a bazalku dáme do mixéra a všetko rozmixujeme. Papriku nakrájame na pásiky a pomiešame s paradajkovou šťavou. Tiež cuketu ošúpeme, nastrúhame a pridáme k šťave. Cuketu treba odštaviť, ja som to neurobila a mala som viacej vodové.

    Mleté mäso zapečené s paradajkami, cuketou a so syrom (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Mleté mäso vymiešame so strúhankou, soľou a korením, pridáme strúhany tvrdý syr.

    Mleté mäso zapečené s paradajkami, cuketou a so syrom (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Zeleninovú zmes vylejeme do pekáča a pridáme mäsové guľky.

    Mleté mäso zapečené s paradajkami, cuketou a so syrom (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Dáme piecť na 200 °C asi na 30 minút, potom vyberieme a naukladáme na mäso mozzarellu a kyslú smotanu vyšľahanú s vajíčkom. A dáme zapiecť ešte na 30 minút. Podávame so zemiakmi, hranolkami alebo niečim iným...

    Mleté mäso zapečené s paradajkami, cuketou a so syrom (fotorecept)  - obrázok 4

Diskusia k receptu

radost
Niečo podobné robím..bez vajíčka smotany m ozarelly nakoniec..chutné..
luwinka
Úžastné jedlo . Posledný obrázok ten hovorí za všetko , mňám, už len sa do toho pustiť :-)
kvakac
Aj ja si prosím, takúto dobrotu. Už viem čo zajtra na obed. Vďaka za pripomenutie.
hannes
Fajnové, robím to podobne, iba do omáčky dávam namiesto bazalky hrubo posekané listy zo zelerovej vňate. Je to výraznejšie chuťovo. (A pravdupovediac, nemal som po ruke čerstvú bazalku... :-) )
marienka44
Nerozumiem postupu. :-(
To druhé zapečenie so smotanou sa robí bez tej paradajkovej šťavy na sucho?
mata3636
@Marienka44 (14.9.2018 07:50)

Najprv zapečieš guľky s paradajkovou omáčkou, potom pekáč vyberieš z rúry, guľky zaleješ smotanou s vajíčkom, dáš mozarellu a ešte zapečieš.
klukodvody
Moc pěkný recept. Dostal jsem zvláštní cuketu a ta prakticky nemá vodu, takto rychle vyzkouším. Nevím co je to za druh, ale vynikající na veškerou tepelnou ¨úpravu. Má 12 kg.


kvakac
Ej bisťu dobré bolo, vďaka za recept. Nechcelo sa mi robiť prílohu, tak sme dali k tomu chlieb.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia