Mäsové guľky
Mäsové guľky

Mleté mäso zapečené s paradajkami, cuketou a so syrom fotorecept

zlatulik3 - fotkazlatulik3, 13. septembra 2018
Mleté mäso zapečené s paradajkami, cuketou a so syrom (fotorecept)
Foto: zlatulik3

Sezóna v záhrade ešte nekonči. Takže stále mám kopu paradajok, papriky a aj cukety. Čo z toho? Všetko dokopy a vznikne z toho úžasné jedlo.

5
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Guľky:
500 g mleté
2 PL
1  KL
1  KL
100  g strúhaný
Omáčka:
5 - 6 ks
3  ks
3  strúčiky
1  ks
1  KL
1  PL
 čerstvá
250 ml
1  ks
100  g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Väčšie paradajky, cesnak a bazalku dáme do mixéra a všetko rozmixujeme. Papriku nakrájame na pásiky a pomiešame s paradajkovou šťavou. Tiež cuketu ošúpeme, nastrúhame a pridáme k šťave. Cuketu treba odštaviť, ja som to neurobila a mala som viacej vodové.

    Mleté mäso zapečené s paradajkami, cuketou a so syrom (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Mleté mäso vymiešame so strúhankou, soľou a korením, pridáme strúhany tvrdý syr.

    Mleté mäso zapečené s paradajkami, cuketou a so syrom (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Zeleninovú zmes vylejeme do pekáča a pridáme mäsové guľky.

    Mleté mäso zapečené s paradajkami, cuketou a so syrom (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Dáme piecť na 200 °C asi na 30 minút, potom vyberieme a naukladáme na mäso mozzarellu a kyslú smotanu vyšľahanú s vajíčkom. A dáme zapiecť ešte na 30 minút. Podávame so zemiakmi, hranolkami alebo niečim iným...

    Mleté mäso zapečené s paradajkami, cuketou a so syrom (fotorecept)  - obrázok 4

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
Fajnové, robím to podobne, iba do omáčky dávam namiesto bazalky hrubo posekané listy zo zelerovej vňate. Je to výraznejšie chuťovo. (A pravdupovediac, nemal som po ruke čerstvú bazalku... :-) )

Pridaj komentár k receptu: