Langoše

Minilangoše s troma druhmi peny

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Z múky, zo smotany, z mlieka, vajca, droždia, zo soli a z cukru vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť asi 30–40 minút zakryté utierkou na teplom mieste.
  2. Lososová pena: Najemno nakrájaného údeného lososa vmiešame do syra Philadelphia, dochutíme soľou, korením, čerstvým kôprom a kvapkou citrónovej šťavy. Všetko spolu poriadne vymiešame.
  3. Bryndzová pena: Bryndzu vymiešame so soľou, s korením, mletou rascou a červenou paprikou, zjemníme lyžicou smotany na šľahanie a všetko dôkladne vymiešame.
  4. Nivová pena: Zo smotany na šľahanie vyšľaháme hustý krém, pridáme nahrubo nastrúhanú nivu, dochutíme soľou, korením a dobre vymiešame.
  5. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti a z každej časti vymiesime placky, ktoré rozdelíme na 6 častí a vysmažíme na rozpálenom oleji dozlatista. Napichneme na špáradlá a podávame s penami.