Langoše
Minilangoše s troma druhmi peny
Autor receptu: redakcia
Postup- Z múky, zo smotany,
z mlieka, vajca, droždia,
zo soli a z cukru vypracujeme
cesto, ktoré necháme
kysnúť asi 30–40 minút
zakryté utierkou na teplom mieste.
- Lososová pena: Najemno nakrájaného údeného
lososa vmiešame do syra Philadelphia, dochutíme soľou, korením, čerstvým kôprom a kvapkou
citrónovej šťavy. Všetko spolu
poriadne vymiešame.
- Bryndzová pena: Bryndzu vymiešame
so soľou, s korením, mletou rascou a červenou
paprikou, zjemníme lyžicou smotany na šľahanie a všetko dôkladne vymiešame.
- Nivová
pena: Zo smotany na šľahanie vyšľaháme hustý
krém, pridáme nahrubo nastrúhanú nivu,
dochutíme soľou, korením a dobre vymiešame.
- Vykysnuté cesto rozdelíme
na 4 časti a z každej časti
vymiesime placky, ktoré rozdelíme na 6 častí a vysmažíme na rozpálenom oleji
dozlatista. Napichneme na špáradlá a podávame s penami.
|