Dusená fazuľa
Dusená fazuľa

Mexická fazuľa

peterkub - fotkapeterkub, 20. apríla 2018
Mexická fazuľa
Foto: peterkub

Ako väčšina mužov (a aj niektoré ženy), mám rád jednoduché recepty na sýte mäsové jedlá, z ktorých sa najem. Názov nám napovedá, že pôjde o pikantné jedlo, a aj tomu tak je. Presné množstvo chilli, ktoré si dávam do jedla nejdem písať, aby to mohli jesť aj ľudia, ktorí majú radi menej pikantné jedlá. Pre tých, ktorí majú radi oheň v ústach odporúčam chilli trinity, prípadne nejakú silnejšiu habanero.

4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balenie
4 ks (údená klobása)
300 a viac gramov
4 strúčiky
(podľa chuti)
700 ml
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Fazuľu si namáčame od večera do rána. Vodu nevylievame, ale potom v nej fazuľu uvaríme. Varíme cca 45 minút (kým nebude mäkká). Vodu ešte nevylievame.

  2. 2

    Pre tých "lenivejší" sa dá použiť aj fazuľa z konzervy, ktorá je už uvarená.

  3. 3

    Slaninu a klobásky nakrájame na kocky a chvíľu restujeme. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, chilli a nadrvené čierne korenie, opäť chvíľu restujeme. Následne pridáme lečo a pretlak, varíme 10 minút (ak sa nám zdá jedlo husté, môžeme zriediť vodou z fazule).

    Mexická fazuľa - obrázok 3
  4. 4

    Následne pridáme fazuľu, privedieme na pár minút do varu. Podávame s pečivom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Robim skoro tak isto, ale klobasu restujem na cibuli, v lete davam cerstve papriky a paradajky a jasna vec, ze vela chilli musi byt :-). Ja to poznam pod nazvom Balkanska fazula.
Môže byť prípadne aj cibuľka, ale mne viac chutí v tomto jedle cesnak :-) Pri restovaní používam buď cibuľu alebo cesnak, aby sa chute a vône "nebili".
Recept je fajn a chutí. Mám však výhradu k použitiu vody, v ktorej sa močila fazuľa. Ak ju použijem, nafukuje to a strašne. Preto ju radšej vylejem a použijem čerstvú. To isté robím , keď varím čokoľvek s fazuľou, polievku, prívarok...
Tiež varím podobne a miesto cesnaku používam cibuľu. A odkedy ma Bukovský poučil,že fazuľu treba 2x krátko povariť a vodu vyliať,tak som predišla nadúvaniu.Pri použití fazuľky z konzervy táto činnosť odpadá. Proti nadúvaniu pomáha aj saturejka a tak ju pridávam aj do polievok :-).

Pridaj komentár k receptu: