« Naspäť na tento recept

Mexická fazuľa verzia na vytlačenie

Ako väčšina mužov (a aj niektoré ženy), mám rád jednoduché recepty na sýte mäsové jedlá, z ktorých sa najem. Názov nám napovedá, že pôjde o pikantné jedlo, a aj tomu tak je. Presné množstvo chilli, ktoré si dávam do jedla nejdem písať, aby to mohli jesť aj ľudia, ktorí majú radi menej pikantné jedlá. Pre tých, ktorí majú radi oheň v ústach odporúčam chilli trinity, prípadne nejakú silnejšiu habanero.

Autor receptu: peterkub

Postup receptu

Fazuľu si namáčame od večera do rána. Vodu nevylievame, ale potom v nej fazuľu uvaríme. Varíme cca 45 minút (kým nebude mäkká). Vodu ešte nevylievame.

Pre tých "lenivejší" sa dá použiť aj fazuľa z konzervy, ktorá je už uvarená.

Slaninu a klobásky nakrájame na kocky a chvíľu restujeme. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, chilli a nadrvené čierne korenie, opäť chvíľu restujeme. Následne pridáme lečo a pretlak, varíme 10 minút (ak sa nám zdá jedlo husté, môžeme zriediť vodou z fazule).
Mexická fazuľa - obrázok 3

Následne pridáme fazuľu, privedieme na pár minút do varu. Podávame s pečivom. Dobrú chuť.

Suroviny




4
porcie
10
minút
príprava
45
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist