Melónové rezy fotorecept

redkika - fotkaredkika, 15. júna 2014
Melónové rezy (fotorecept)
Foto: redkika

Tento recept som našla v jednom nemeckom časopise. Veľmi sme si ho obľúbili, lebo je svieži a perfektný na horúce letné dni. Skúšala som Zobraziť celý popisTento recept som našla v jednom nemeckom časopise. Veľmi sme si ho obľúbili, lebo je svieži a perfektný na horúce letné dni. Skúšala som viacej variánt a toto je finálny recept, ktorý robim už len takto. Dúfam, že si ho aj vy obľúbite :)

60-180 minút
príprava
10-20 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
3 ks
1 PL
z 1/2 citróna
700 g
700 g
Plnka:
500 g
500 g
6 plátkov
250 g
2 ks
4 ks
z 1/2 citróna
120 g
250 ml
100 g
Ostatné:
1 bal




Postup

  1. 1

    Pripravíme si piškotové cesto. Z menovaných surovín výjde piškot na 1 plech. Preto som vždy robila 2 piškotové cesta. (Zo zvyšných vajec si možete spraviť praženicu na raňajky). Predhrejeme si trúbu na 200°C. Žltky so štipkou soli, práškovým cukrom, 1/2 balika vanilkového cukru a kôrou z 1/2 citrona si zmiešame do penista. Bielky s kryštálovým cukrom vyšlaháme do penistého snehu. 1/4 snehu pridáme do žltkovej masy, prisypeme múku, rozmiešame a postupne domiešavame zvyšný sneh.

    Melónové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vylejeme na plech, na ktorý sme dali papier na pečenie a dáme piecť na cca 10 minút. Kým nebude zlatohnedý.

    Melónové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Piškot vyberiem z rúry, posypeme trochou kryštálového cukru, dáme naň kuchynskú utierku a tak preklopime, aby pocukrovaná strana bola na spodu. Stiahneme papier na pečenie a nechame vychladnúť.

    Melónové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Melony si pokrájame na cca 2cm kúsky. Ja som tentokrát robila len z červeného melonu. Vyšlaháme si smotanu a dáme do chladničky. Plátky želatíny dáme rozmočiť do studnej vody. Do misky si dáme tvaroh, žltky, šťavu z 1/2 citrona, 1/2 balíčka vanilkového cukru a jogurt a dôkladne premiešame. Bielky si vyšlaháme s kryšťálovým cukrom na penistý sneh.

    Melónové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Želatínu vytlačíme a dame do malej panvičky, kde ju na miernom ohni rozpustíme. Hned ako bude rozpustená, pridáme trochu z tvarohovej plnky, aby sa želatína zmiešala a schladila sa troška. Ak by sme ju naliali do studenej plnky, zrazila by sa. Takto zmiešanú želatinu môžeme teraz primiešať k zvyšnej plnke do misky. Nakoniec možeme pridať kúsky melonu, šlahačku a sneh. Ak by sa niekomu zdala plnka málo sladká, kludne môžete pridať trošku cukru, podľa chuti.

    Melónové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Piškot si dáme naspäť na plech. Dala som naspäť aj papier ma pečenie, nakoľko plnka je este velmi riedka. Na piškot nalejeme plnku a prikryjeme druhým piškotom. Takto celý plech dáme do chladničky na min. 2 hodiny. Samozrejme môže byť aj dlhšie, kto vydrží čakať :)

    Melónové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po vychladení pocukrujeme práškovým cukrom a nakrájame na rovnomerné rezy. Dobrú chuť prajem všetkým :)

    Melónové rezy (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

kukulienka71
pekné jemné farby, melónové som ešte nejedla. Podľa orig. recepu sa tá jedna piškóta prereže na polovicu, alebo iba naspodku je piškóta a na nej plnka? Keďže si robila dve piškóty sama od seba...nejak mi to nejde do hlavy:-) keby sa prerezala tá jedna, tak by bolo hrubšie plnky, či? Prosím o objasnenie, ďakujem:-)
redkika
Originalne sa prereze na polovicu, cize by bol na polku plechu. Ma byt aj spodok aj vrch, ale mne sa zdala ta polka plechu malo na tolko plnky. Preto som spravila vzdy 2 cele piskoty
violetacamorova
Zaujali ma tou plnkou tvoje rezy ale chcem sa spýtať 700 g múky a cukru do piškóty je all right? Nie je to preklep - skoro kilo na 3 bielky a 5 žĺtky???
eviana
Krásne rezy... biskvit si viem upiecť podľa seba (bo tiež sa mi zdá toho cukru priveľa) ale krémom a melónom sa budem určite inšpirovať... na horúce letné dni úžasný dezert :) 5*
salinka
Melónový zákusok! No čo sa tu ja ešte nedozviem:-) Zaujímavé!
elysa
zaujímavý zákusok, o melónovom som nechyrovala...
babkamt
koláč sa mi páči. Tiež som ešte nedávala melón do koláča. Verím, že je dobrý.
arabeska
Sorry ale skoro 1 kg cukru plus dalsie cukry (praskovy,vanilkovy) na jeden kolac, fuu to je odvaha ho potom zjest. Teda vobec nie je letny okrem toho melona:) mnam.
lenor
Piekli ste už niekto tieto rezy? Ja som sa na to dala pred chvíľou no so 700g cukru a múky mám problém. Vytvorila sa mi akási posýpka, tak som potom urobila z 300g a čakám na výsledok.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia