Foto: redkika
Tento recept som našla v jednom nemeckom časopise. Veľmi sme si ho obľúbili, lebo je svieži a perfektný na horúce letné dni. Skúšala som Zobraziť celý popisTento recept som našla v jednom nemeckom časopise. Veľmi sme si ho obľúbili, lebo je svieži a perfektný na horúce letné dni. Skúšala som viacej variánt a toto je finálny recept, ktorý robim už len takto. Dúfam, že si ho aj vy obľúbite :)
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
3 ks |
|
1 PL |
|
z 1/2 citróna |
|
700 g |
|
700 g |
|
Plnka: | |
500 g |
|
500 g |
|
6 plátkov |
|
250 g |
|
2 ks |
|
4 ks |
|
z 1/2 citróna |
|
120 g |
|
250 ml |
|
100 g |
|
Ostatné: | |
1 bal |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si piškotové cesto. Z menovaných surovín výjde piškot na 1 plech. Preto som vždy robila 2 piškotové cesta. (Zo zvyšných vajec si možete spraviť praženicu na raňajky). Predhrejeme si trúbu na 200°C. Žltky so štipkou soli, práškovým cukrom, 1/2 balika vanilkového cukru a kôrou z 1/2 citrona si zmiešame do penista. Bielky s kryštálovým cukrom vyšlaháme do penistého snehu. 1/4 snehu pridáme do žltkovej masy, prisypeme múku, rozmiešame a postupne domiešavame zvyšný sneh.
-
2
Cesto vylejeme na plech, na ktorý sme dali papier na pečenie a dáme piecť na cca 10 minút. Kým nebude zlatohnedý.
-
3
Piškot vyberiem z rúry, posypeme trochou kryštálového cukru, dáme naň kuchynskú utierku a tak preklopime, aby pocukrovaná strana bola na spodu. Stiahneme papier na pečenie a nechame vychladnúť.
-
4
Melony si pokrájame na cca 2cm kúsky. Ja som tentokrát robila len z červeného melonu. Vyšlaháme si smotanu a dáme do chladničky. Plátky želatíny dáme rozmočiť do studnej vody. Do misky si dáme tvaroh, žltky, šťavu z 1/2 citrona, 1/2 balíčka vanilkového cukru a jogurt a dôkladne premiešame. Bielky si vyšlaháme s kryšťálovým cukrom na penistý sneh.
-
5
Želatínu vytlačíme a dame do malej panvičky, kde ju na miernom ohni rozpustíme. Hned ako bude rozpustená, pridáme trochu z tvarohovej plnky, aby sa želatína zmiešala a schladila sa troška. Ak by sme ju naliali do studenej plnky, zrazila by sa. Takto zmiešanú želatinu môžeme teraz primiešať k zvyšnej plnke do misky. Nakoniec možeme pridať kúsky melonu, šlahačku a sneh. Ak by sa niekomu zdala plnka málo sladká, kludne môžete pridať trošku cukru, podľa chuti.
-
6
Piškot si dáme naspäť na plech. Dala som naspäť aj papier ma pečenie, nakoľko plnka je este velmi riedka. Na piškot nalejeme plnku a prikryjeme druhým piškotom. Takto celý plech dáme do chladničky na min. 2 hodiny. Samozrejme môže byť aj dlhšie, kto vydrží čakať :)
-
7
Po vychladení pocukrujeme práškovým cukrom a nakrájame na rovnomerné rezy. Dobrú chuť prajem všetkým :)
Diskusia k receptu