Melónové rezy (fotorecept)
Autor receptu: redkika
Tento recept som našla v jednom nemeckom časopise. Veľmi sme si ho obľúbili, lebo je svieži a perfektný na horúce letné dni. Skúšala som viacej variánt a toto je finálny recept, ktorý robim už len takto.
Dúfam, že si ho aj vy obľúbite :)
60-180 minút príprava |
10-20 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si piškotové cesto. Z menovaných surovín výjde piškot na 1 plech. Preto som vždy robila 2 piškotové cesta. (Zo zvyšných vajec si možete spraviť praženicu na raňajky).
Predhrejeme si trúbu na 200°C.
Žltky so štipkou soli, práškovým cukrom, 1/2 balika vanilkového cukru a kôrou z 1/2 citrona si zmiešame do penista.
Bielky s kryštálovým cukrom vyšlaháme do penistého snehu. 1/4 snehu pridáme do žltkovej masy, prisypeme múku, rozmiešame a postupne domiešavame zvyšný sneh.
- Cesto vylejeme na plech, na ktorý sme dali papier na pečenie a dáme piecť na cca 10 minút. Kým nebude zlatohnedý.
- Piškot vyberiem z rúry, posypeme trochou kryštálového cukru, dáme naň kuchynskú utierku a tak preklopime, aby pocukrovaná strana bola na spodu. Stiahneme papier na pečenie a nechame vychladnúť.
- Melony si pokrájame na cca 2cm kúsky. Ja som tentokrát robila len z červeného melonu.
Vyšlaháme si smotanu a dáme do chladničky. Plátky želatíny dáme rozmočiť do studnej vody.
Do misky si dáme tvaroh, žltky, šťavu z 1/2 citrona, 1/2 balíčka vanilkového cukru a jogurt a dôkladne premiešame.
Bielky si vyšlaháme s kryšťálovým cukrom na penistý sneh.
- Želatínu vytlačíme a dame do malej panvičky, kde ju na miernom ohni rozpustíme. Hned ako bude rozpustená, pridáme trochu z tvarohovej plnky, aby sa želatína zmiešala a schladila sa troška. Ak by sme ju naliali do studenej plnky, zrazila by sa.
Takto zmiešanú želatinu môžeme teraz primiešať k zvyšnej plnke do misky.
Nakoniec možeme pridať kúsky melonu, šlahačku a sneh. Ak by sa niekomu zdala plnka málo sladká, kludne môžete pridať trošku cukru, podľa chuti.
- Piškot si dáme naspäť na plech. Dala som naspäť aj papier ma pečenie, nakoľko plnka je este velmi riedka.
Na piškot nalejeme plnku a prikryjeme druhým piškotom.
Takto celý plech dáme do chladničky na min. 2 hodiny. Samozrejme môže byť aj dlhšie, kto vydrží čakať :)
- Po vychladení pocukrujeme práškovým cukrom a nakrájame na rovnomerné rezy.
Dobrú chuť prajem všetkým :)