Melónové rezy (fotorecept)

Autor receptu: redkika

Tento recept som našla v jednom nemeckom časopise. Veľmi sme si ho obľúbili, lebo je svieži a perfektný na horúce letné dni. Skúšala som viacej variánt a toto je finálny recept, ktorý robim už len takto. Dúfam, že si ho aj vy obľúbite :)

60-180 minút
príprava
10-20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravíme si piškotové cesto. Z menovaných surovín výjde piškot na 1 plech. Preto som vždy robila 2 piškotové cesta. (Zo zvyšných vajec si možete spraviť praženicu na raňajky). Predhrejeme si trúbu na 200°C. Žltky so štipkou soli, práškovým cukrom, 1/2 balika vanilkového cukru a kôrou z 1/2 citrona si zmiešame do penista. Bielky s kryštálovým cukrom vyšlaháme do penistého snehu. 1/4 snehu pridáme do žltkovej masy, prisypeme múku, rozmiešame a postupne domiešavame zvyšný sneh.
  2. Cesto vylejeme na plech, na ktorý sme dali papier na pečenie a dáme piecť na cca 10 minút. Kým nebude zlatohnedý.
  3. Piškot vyberiem z rúry, posypeme trochou kryštálového cukru, dáme naň kuchynskú utierku a tak preklopime, aby pocukrovaná strana bola na spodu. Stiahneme papier na pečenie a nechame vychladnúť.
  4. Melony si pokrájame na cca 2cm kúsky. Ja som tentokrát robila len z červeného melonu. Vyšlaháme si smotanu a dáme do chladničky. Plátky želatíny dáme rozmočiť do studnej vody. Do misky si dáme tvaroh, žltky, šťavu z 1/2 citrona, 1/2 balíčka vanilkového cukru a jogurt a dôkladne premiešame. Bielky si vyšlaháme s kryšťálovým cukrom na penistý sneh.
  5. Želatínu vytlačíme a dame do malej panvičky, kde ju na miernom ohni rozpustíme. Hned ako bude rozpustená, pridáme trochu z tvarohovej plnky, aby sa želatína zmiešala a schladila sa troška. Ak by sme ju naliali do studenej plnky, zrazila by sa. Takto zmiešanú želatinu môžeme teraz primiešať k zvyšnej plnke do misky. Nakoniec možeme pridať kúsky melonu, šlahačku a sneh. Ak by sa niekomu zdala plnka málo sladká, kludne môžete pridať trošku cukru, podľa chuti.
  6. Piškot si dáme naspäť na plech. Dala som naspäť aj papier ma pečenie, nakoľko plnka je este velmi riedka. Na piškot nalejeme plnku a prikryjeme druhým piškotom. Takto celý plech dáme do chladničky na min. 2 hodiny. Samozrejme môže byť aj dlhšie, kto vydrží čakať :)
  7. Po vychladení pocukrujeme práškovým cukrom a nakrájame na rovnomerné rezy. Dobrú chuť prajem všetkým :)