Foto: diabambulka
Domáci je domáci, lepší ako z cukrošky :-)))
porcií
na 180 °C
Suroviny
Cesto : | |
2 ks |
|
150 g |
|
80 g |
|
4 PL |
|
8 PL |
|
1,5 čajovej lyžičky |
|
650 g |
|
Plnka 1 : | |
1 l |
|
120 g |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
štipka |
|
Plnka 2 : | |
2 ks |
|
2 ks |
|
1-2 ks |
|
alebo: | |
2 ks |
|
VEĽKOSŤ PLECHU : 28x40cm |
Postup
-
1
Cesto : Za stáleho miešania zohrejeme a vymiešame 2 vajcia, práškový cukor, med, roztopené maslo,
-
2
postupne pridávame mlieko a sódu bicarbónu ( urobí sa nám pena ). Necháme zovrieť a hneď odstavíme. Pár minút necháme chladnúť a následne túto zmes prejeme do múky a vypracujeme cesto.
-
3
Rozdelíme ho na dve časti. Každú časť rozvaľkáme. Na cesto priložíme plech na ktorom budeme piecť a obrežeme ho príborovým nožíkom, aby sme dosiahli veľkosť akú potrebujeme. Cesto prenesieme pomocou valčeka
-
4
a pečieme na opačnej strane plechu, na ktorý sme si dali papier na pečenie. Zo zvyškou cesta si môžete povykrajovať ešterôzne tvary a upiecť. V mojom prípade to boli mackovia, ktorých som po upečení zliepala džemom alebo slivkovým lekvárom. Pečieme pri teplote 180 °C cca 5 minút - musíte sledovať, pretože sa to pečie veľmi rýchlo. Cesto má byť svetlo hnedé.
-
5
Plnka 1 : Do 2/3 mlieka pridáme a zamiešame 3 žľtky a za stáleho miešania zohrejeme. V zvyšnom mlieku rozmiešame vanilkový pudingový prášok ( dolcela ) a vlejeme do horúceho mlieka.
-
6
Za stáleho miešania uvaríme hustý puding a odstavíme. Do horúceho pudingu vmiešame vanilkový , kryštálový cukor ( pridávam ho preto až nakoniec aby nám puding neprichytával ) a bielka, ktoré sme si vyšľahali so štipkou soli.
-
7
Hotový krém natrieme na medový plát a nechámme vychladnúť. Na vychladnutý pudingový krém natrieme vyšľahanú šľahačku so stužovačmi, priložíme druhým medovým plátom, zaťažíme a dáme najlepšie cez noc vychladnúť.
-
8
Pred podávaním pocukrujeme práškovým cukrom.
-
9
A tu sú mackovia zo skrajkov :-))) Dobrú chuť :-)
@Diabambulka , prosím Ťa ak sa dá takto, daj návod, ako ukladať 4 fotky do jedného obrázka. Ďakujem
Pripájam sa z pochvalou ako vždy perfektnééé.
valeri, ten fotopostup robím cez program malovanie, ak chceš napíšem ti presný postup ako to robím. Napíš mi mail, alebo ťa to naučím cez nejaký program, aby sme mohli spolu komunikovať facebook, alebo gmail :-) budem ti písať krok za krokom :-) ahoj
upeciem
zozerem
napisem
ale je krasny, poklona :-)
a ja najviac
-osobne mám lepšiu skúsenosť s týmto medovým cestom :-)
Ináč @diabambulka tvoje recepty sú tiež super, mám ťa aj medzi obľúbenými varecháčkami
a zvyšok som robila podľa tohto receptu na medový krémeš. Namiesto cukru som ho poliala polevou ganache (horúca šľahačková smotana vyliata na polámanú horkú čokoládu s pridaním 3 pl medu). Zákusok som cez noc nechala v chladničke a ráno bol korpus šťavnatý a plnka s polevou tuhá. Je to mňam. Odporúčam :)
Chcem sa spýtať, aký rozmer mal tvoj plech a či tie pláty podľa tej tortičky zmäkli a za ako dlho. V sobotu peščiem na oslavu, tak to ponáhľa. Ďakujem :)
urob si podľa roj´ho druhého receptu, len z dvojitej dávky, lebo ho je málo a úspech zaručený :-) dúfam že som pomohla pekný deň, prepáč že píšem tak neskoro ale nestíham :-)