Medový cheesecake
Medový cheesecake

Medový cheesecake videorecept

beatricekitchen - fotkabeatricekitchen, 19. februára 2022
12
porcií
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
2 ks
3 PL tekutý
100 g
1 ČL
300 g
50 g (alebo Hera)
Krém:
300 ml
300 ml
250 g
12 g
4 PL
43 g
podľa potreby
Na potretie korpusu:
70 ml
Navrch:
3 PL




Postup

  1. 1

    Zo všetkých ingrediencií vypracujeme hladké cesto, ktoré vtlačíme do okrúhlej formy s priemerom 25 cm. Dno formy som si vystlala papierom na pečenie a strany vymastila maslom. Pečieme pri teplote 180 °C 10 minút.

  2. 2

    Krém: Vyšľaháme smotanu na šľahanie s vanilkovým cukrom, postupne vmiešavame med, kyslú smotanu, syr a podľa chuti práškový cukor. Na záver si v troške vody necháme napučať želatínu, zohrejeme v mikrovlnke a vlejeme do krému. Všetko dobre vymiešame. Želatína nesmie byť horúca, zrazila by sa!

  3. 3

    Upečený medový korpus z formy nevyberáme, iba ho metličkou navlhčíme trochou mlieka a vylejeme naň krém. Na krém som ešte pritlačila bublinkovú fóliu. Necháme vychladiť najlepšie cez noc.

  4. 4

    Keď krém stuhol, môžeme z neho stiahnuť fóliu a papier na pečenie zo spodu korpusu. Marhuľový džem rozriedime troškou vody a polejeme ním vrch. Nakrájame a podávame. Želám dobrú chuť ?

Diskusia k receptu

dvorka
Koláčik vyzerá úžasne, mám rada náhradu cukru za med, chuťovo pre mňa prijateľnejšie. Ale najviac ma zaujímala technika plástu. Nenapadlo by ma použiť bublinkovú fóliu. Musím vyskúšať. Recept sa mi veľmi pozdáva.
haji
Pěkný receptík, suroviny i fotečka. Oceňuji vlastní korpus i zdobení. Zlatý medík, včeličky jsou šikulky, super produkt.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia