Orechový zákusok

Medovo-orechový rez Natália

Autor receptu: katarinalucanova

Fantastický zákusok z medových plátov, orechového korpusu s vaječným krémom šľahaným nad parou s príchuťou kávy.

60
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Medové pláty: Maslo, med, mlieko, vajíčko, cukor, sódu bikarbónu šľaháme metličkou nad parou kým sa všetko pekne spojí a vytvorí sa pekná pena. Pozor nevariť, len zapeniť a odstaviť. Do ešte teplej masy vmiešame múku a vypracujeme pekné hladké cesto. Rozdelíme ho na 2 časti a priamo na papieri na pečenie na tenučko vyvaľkáme. Upečieme postupne každý plát zvlášť na opačnej strane plechu. Pečiem 6 minút na 160 °C. Pozor, pečú sa rýchlo
  2. Orechový plát: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu, olej, múku s práškom do pečiva, pomleté vlašské orechy. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a upečieme plát.
  3. Krém: Vajíčka vyšľaháme s cukrom nad parou do hustej peny asi 15 minút. Do vychladenej vaječnej peny zašľaháme maslo, instantnú kávu a vyšľaháme hladký krém.
  4. Skladanie: Prvý medový plát natrieme polovicou krému. Na krém položíme orechový plát, ktorý potrieme džemom a na džem navrstvíme druhú polovicu krému. Na krém položíme druhý medový plát. Takto poskladaný zákusok zaťažíme a necháme stuhnúť v chladničke. Nakoniec zákusok polejeme čokoládovou polevou.
  5. Poleva: Čokoládu s Cerou roztopíme nad parou. Polejeme vrch zákusku. Keď poleva stuhne, nakrájame na rezy.