Pečené bravčové karé

Medovo-horčicové bravčové karé na smotane

Autor receptu: norikus

Rýchly a jednoduchý recept. Karé je možné zameniť aj za kuracie prsia.

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Karé umyjeme, osušíme a nakrájame na asi 1,5 cm hrubé rezne. Jednotlivé plátky mäsa jemne naklepeme a z oboch strán nasolíme a okoreníme (pomelieme štvorfarebné korenie alebo použijeme čierne korenie, podľa toho, čo máme doma).
  2. Na panvici zohrejeme olej a opečieme plátky mäsa rýchlo a sprudka. Postupne ich ukladáme do zapekacej misy.
  3. Zatiaľ čo sa opeká mäso, nakrájame cibuľu na väčšie kusy a očistíme cesnak. Keď máme všetky plátky mäsa opečené a poukladané v zapekacej mise, vložíme do rozpálenej panvice cibuľu. Na miernom až strednom stupni ju osmažíme tak 3-5 minút, potom zvýšime teplotu, pridáme cesnak (ten som jemne roztlačila nožom). Stačí minútku a panvicu odstavíme.
  4. Popri smažení cibule si urobíme marinádu. Med dáme na pár sekúnd do mikrovlnky, aby trošku zredol a následne pridáme ostatné suroviny a zmiešame.
  5. Poukladané plátky mäsa potrieme marinádou a zasypeme osmaženou cibuľou. Prikryjeme a vložíme do rúry. Pečieme približne 40 minút na 200 °C.
  6. Po 40 minútach prilejeme smotanu a dáme piecť ešte na 10 minút.
  7. Po 10 minútach odkryjeme zapekaciu misu a necháme 5-10 minút piecť odokryté, aj podľa toho, ako moc chceme mäso a cibuľku opečenú.
  8. Mäso sa výborne hodí k ryži, ale aj k pečeným zemiakom, či zemiakovej kaši.