Pečené bravčové karé
Medovo-horčicové bravčové karé na smotane
Autor receptu: norikus
Rýchly a jednoduchý recept. Karé
je možné zameniť aj za kuracie
prsia.
4 porcie |
15 minút príprava |
50 minút na 200 °C |
Postup
- Karé umyjeme, osušíme a nakrájame na asi 1,5 cm hrubé rezne.
Jednotlivé plátky mäsa jemne naklepeme a z oboch strán nasolíme a okoreníme (pomelieme štvorfarebné korenie alebo použijeme čierne korenie, podľa toho, čo máme doma).
- Na panvici zohrejeme olej a opečieme plátky mäsa rýchlo a sprudka. Postupne ich ukladáme do zapekacej misy.
- Zatiaľ čo sa opeká mäso, nakrájame cibuľu na väčšie kusy a očistíme cesnak.
Keď máme všetky plátky mäsa opečené a poukladané v zapekacej mise, vložíme do rozpálenej panvice cibuľu. Na miernom až strednom stupni ju osmažíme tak 3-5 minút, potom zvýšime teplotu, pridáme cesnak (ten som jemne roztlačila nožom). Stačí minútku a panvicu odstavíme.
- Popri smažení cibule si urobíme marinádu. Med dáme na pár sekúnd do mikrovlnky, aby trošku zredol a následne pridáme ostatné suroviny a zmiešame.
- Poukladané plátky mäsa potrieme marinádou a zasypeme osmaženou cibuľou.
Prikryjeme a vložíme do rúry. Pečieme približne 40 minút na 200 °C.
- Po 40 minútach prilejeme smotanu a dáme piecť ešte na 10 minút.
- Po 10 minútach odkryjeme zapekaciu misu a necháme 5-10 minút piecť odokryté, aj podľa toho, ako moc chceme mäso a cibuľku opečenú.
- Mäso sa výborne hodí k ryži, ale aj k pečeným zemiakom, či zemiakovej kaši.