Medovníky
Medovníky

Medovníky so slivkovým lekvárom

Anamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant v Mierove, 4. decembra 2021
Medovníky so slivkovým lekvárom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
250 g
250 g
6 ks
400 g
2 ČL
14 g
4 PL
Na ozdobenie:
 (alebo orechy)




Postup

  1. 1

    Med s maslom roztopíme v malej nádobe a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Vajíčka vyšľaháme s cukrom. Keď je zmes trošku napenená, pridáme medovníkové korenie, sódu bikarbónu a citrónovú šťavu.

  3. 3

    Do misy robota postupne pridávame striedavo v malých dávkach múku, vyšľahané vajíčka a medovo–maslovú zmes. Postupne vymiešame cesto, ktoré zabalíme a na noc dáme do chladničky.

  4. 4

    Na druhý deň cesto rozvaľkáme a povykrajujeme. Dáme na plech a pečieme 10 minút pri 180 °C.

  5. 5

    Vychladnuté medovníky potrieme slivkovým lekvárom a spájame po dva. Môžeme ozdobiť roztopenou čokoládou a nasekanými pistáciami alebo orechmi.

Diskusia k receptu

anad
Dnes som ich piekla, cesto som mala 2 dni v chladničke, bolo ešte trochu mäkkšie, ale dalo sa s ním pracovať. Veľmi chutný výsledok






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia