Medovníky so slivkovým lekvárom
Anamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant v Mierove, 4. decembra 2021
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant v Mierove, 4. decembra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Med s maslom roztopíme v malej nádobe a necháme vychladnúť.
- 2
Vajíčka vyšľaháme s cukrom. Keď je zmes trošku napenená, pridáme medovníkové korenie, sódu bikarbónu a citrónovú šťavu.
- 3
Do misy robota postupne pridávame striedavo v malých dávkach múku, vyšľahané vajíčka a medovo–maslovú zmes. Postupne vymiešame cesto, ktoré zabalíme a na noc dáme do chladničky.
- 4
Na druhý deň cesto rozvaľkáme a povykrajujeme. Dáme na plech a pečieme 10 minút pri 180 °C.
- 5
Vychladnuté medovníky potrieme slivkovým lekvárom a spájame po dva. Môžeme ozdobiť roztopenou čokoládou a nasekanými pistáciami alebo orechmi.
Tiež medovníky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu