Mäsový vývar s krupicovými haluškami a zeleninou
Suroviny
| Vývar: | |
| 1 kg |
|
| 0,5 kg |
|
| 1 ks |
|
| 4 strúčiky |
|
| 6 zrniek |
|
| 12 zrniek |
|
|
|
|
|
|
|
| Krupicové halušky: | |
| 200 ml |
|
| 25 g |
|
| 150 g |
|
| 3 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Zelenina do polievky: | |
| 16 hlavičiek |
|
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Hovädzie mäso, cibuľu a zeleninu nakrájame na väčšie kusy a prudko opečieme na oleji, pridáme korenie, zalejeme vodou, osolíme, privedieme do varu, plameň zmiernime na minimum a vývar varíme aspoň 3 hodiny. Potom ho scedíme. Mlieko s maslom privedieme do varu a za stáleho miešania doň vsypeme krupicu. Keď sa cesto nechytá na steny hrnca a varechu, necháme ho vychladnúť, pridáme vajce, štipku muškátového kvetu, posekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame.
- 2
Z cesta vykrajujeme pomocou navlhčenej lyžičky halušky, ktoré vhadzujeme do vriacej osolenej vody, zavaríme ich asi 3 minúty, a keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich, krátko prepláchneme studenou vodou a pokvapkáme trochou oleja.
- 3
Na taniere servírujeme očistené hlavičky ružičkového kelu rozkrojené na polovičky, kaleráb nakrájaný na tenké prúžky alebo plátky, halušky a všetko zalejeme horúcim vývarom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu