Mäsový vývar s krupicovými haluškami a zeleninou

redakcia - fotkaredakcia, 8. januára 2010

Suroviny

Vývar:
1 kg
0,5 kg
1 ks
4 strúčiky
6 zrniek
12 zrniek
Krupicové halušky:
200 ml
25 g
150 g
3 ks
Zelenina do polievky:
16 hlavičiek
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso, cibuľu a zeleninu nakrájame na väčšie kusy a prudko opečieme na oleji, pridáme korenie, zalejeme vodou, osolíme, privedieme do varu, plameň zmiernime na minimum a vývar varíme aspoň 3 hodiny. Potom ho scedíme. Mlieko s maslom privedieme do varu a za stáleho miešania doň vsypeme krupicu. Keď sa cesto nechytá na steny hrnca a varechu, necháme ho vychladnúť, pridáme vajce, štipku muškátového kvetu, posekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame.

  2. 2

    Z cesta vykrajujeme pomocou navlhčenej lyžičky halušky, ktoré vhadzujeme do vriacej osolenej vody, zavaríme ich asi 3 minúty, a keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich, krátko prepláchneme studenou vodou a pokvapkáme trochou oleja.

  3. 3

    Na taniere servírujeme očistené hlavičky ružičkového kelu rozkrojené na polovičky, kaleráb nakrájaný na tenké prúžky alebo plátky, halušky a všetko zalejeme horúcim vývarom.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: