Mäsový páj - Meat pie

Autor receptu: palokuchki

Masovy paj - meat pie je tu v Australii velmi oblubene jedlo. Dostanete ho kupit v roznych obmenach ci uz zmrazeny, alebo ohriaty hotovy na zjedenie vsade, kde sa pohnete.

5
porcií
35min minút
príprava
120min minút
na 180 °C

Postup

  1. Hovadzie maso si nakrajam na kocky asi 2cm. Orestujem ho na horucom oleji.
  2. Do hrnca kde som restovala maso, pridam nasekanu cibulu. Poprazim ju do sklovita. Pridam roztlaceny cesnak a paradajkovy pretlak.
  3. Chvilu vsetko poprazim, pridam maso, worcerstersku omacku, bobkovy list, sol, korenie a zalejem vodou a vinom. Necham dusit do zmaknutia.
  4. Pripravim si spodne cesto. Do misky si dam muku, maslo, vajicko, sol a vodu. Spracujem na hladke cesto.
  5. Cesto zabalim do potravinovej folie a odlozim na chladne miesto.
  6. Ked je maso makke, zahustim ho mukou(2pl) rozrobenou vo vode(1/3salky). Schladim, pridam rozslahane vajce a premiesam. Mnozstvo cesta co som si pripravila staci na 3 misky na pecenie priemeru 12cm a 2 misky priemeru 10cm. Cesto rozvalkam tak aby bolo vacsie ako je miska.
  7. Cesto vlozim do misky tak, aby presahovalo cez okraje misky.
  8. Naplnim masom.
  9. Prikrijem kolieskom z listkoveho cesta. Boky uzavriem, potlacim vidlickou. Vrch pomazem rozslahanym vajcom, poprepichujem vidlickou.
  10. Peciem v miernej rure 180'C asi hodinu, na uplne spodnej mriezke.
  11. Upeceny, rozrezany meat pie.