Mäsový páj - Meat pie
	        Autor receptu: palokuchki
	         
	        
	        Masovy paj - meat pie je tu v Australii velmi oblubene jedlo. Dostanete ho kupit v roznych obmenach ci uz zmrazeny, alebo ohriaty hotovy na zjedenie vsade, kde sa pohnete.
| 		  
				  	  
				  	5 porcií  | 
				  	  
				  	35min minút príprava  | 
				  	  
				  	120min minút  na 180 °C  | 
Postup
- Hovadzie maso si nakrajam na kocky asi 2cm. Orestujem ho na horucom oleji.
 - Do hrnca kde som restovala maso, pridam nasekanu cibulu. Poprazim ju do sklovita. Pridam roztlaceny cesnak a paradajkovy pretlak.
 - Chvilu vsetko poprazim, pridam maso, worcerstersku omacku, bobkovy list, sol, korenie a zalejem vodou a vinom. Necham dusit do zmaknutia.
 - Pripravim si spodne cesto. Do misky si dam muku, maslo, vajicko, sol a vodu. Spracujem na hladke cesto.
 - Cesto zabalim do potravinovej folie a odlozim na chladne miesto.
 - Ked je maso makke,  zahustim ho mukou(2pl) rozrobenou vo vode(1/3salky). Schladim, pridam rozslahane vajce a premiesam.  Mnozstvo cesta co som si pripravila staci na 3 misky na pecenie priemeru 12cm a 2 misky priemeru 10cm. Cesto rozvalkam tak aby bolo vacsie ako je miska.
 - Cesto vlozim do misky tak, aby presahovalo cez okraje misky.
 - Naplnim masom.
 - Prikrijem kolieskom z listkoveho cesta. Boky uzavriem, potlacim vidlickou. Vrch pomazem rozslahanym vajcom, poprepichujem vidlickou.
 - Peciem v miernej rure 180'C asi hodinu, na uplne spodnej mriezke.
 - Upeceny, rozrezany meat pie.