Mäsový páj - Meat pie
Autor receptu: palokuchki
Masovy paj - meat pie je tu v Australii velmi oblubene jedlo. Dostanete ho kupit v roznych obmenach ci uz zmrazeny, alebo ohriaty hotovy na zjedenie vsade, kde sa pohnete.
5 porcií |
35min minút príprava |
120min minút na 180 °C |
Postup
- Hovadzie maso si nakrajam na kocky asi 2cm. Orestujem ho na horucom oleji.
- Do hrnca kde som restovala maso, pridam nasekanu cibulu. Poprazim ju do sklovita. Pridam roztlaceny cesnak a paradajkovy pretlak.
- Chvilu vsetko poprazim, pridam maso, worcerstersku omacku, bobkovy list, sol, korenie a zalejem vodou a vinom. Necham dusit do zmaknutia.
- Pripravim si spodne cesto. Do misky si dam muku, maslo, vajicko, sol a vodu. Spracujem na hladke cesto.
- Cesto zabalim do potravinovej folie a odlozim na chladne miesto.
- Ked je maso makke, zahustim ho mukou(2pl) rozrobenou vo vode(1/3salky). Schladim, pridam rozslahane vajce a premiesam. Mnozstvo cesta co som si pripravila staci na 3 misky na pecenie priemeru 12cm a 2 misky priemeru 10cm. Cesto rozvalkam tak aby bolo vacsie ako je miska.
- Cesto vlozim do misky tak, aby presahovalo cez okraje misky.
- Naplnim masom.
- Prikrijem kolieskom z listkoveho cesta. Boky uzavriem, potlacim vidlickou. Vrch pomazem rozslahanym vajcom, poprepichujem vidlickou.
- Peciem v miernej rure 180'C asi hodinu, na uplne spodnej mriezke.
- Upeceny, rozrezany meat pie.