Mäsové guličky s paradajkovou omáčkou

Autor receptu: marto990

Klasická paradajková omáčka s bazalkou, cesnakom a z paradajok čerstvých alebo konzervovaných, záleží na Vašom čase. Mäsové guličky pripravte z hovädzieho alebo bravčového mäsa, najlepšie si kúpiť mäsko v celku a namlieť si ho doma.

8
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mleté mäsko ochutíme soľou, čiernym korením, bazalkou, tymiánom a roztlačeným cesnakom. Poriadne premiešame a vytvarujeme guličky. Tie opekáme na troche oleja do zlatista. Nezabúdame obracať.
  2. Cibuľku nakrájame na drobno. Keď sú guličky do zlatista opražené, ak potrebujete, pridajte olej, k mäsku potom prihodte cibuľu. Opäť pražíme, kým cibuľka nechytí zlatistú farbu. Pretlačíme alebo nakrájame k zmesy cesnak, pridáme paradajky, konzervované alebo čerstvé zbavené šupky pokrájané na menšie kúsky. Pridáme pretlak, bazalku, čierne korenie, tymián a soľ. Premiešame, podľa potreby pridáme cca 2 dcl vody, prikrijeme a necháme na miernom oleji zhruba 15 - 20 minúť bublať.
  3. K posledným piatim minútam pridáme balsamiko, asi tak lyžicu, necháme odkryté odpariť octovú vôňu, pridáme 1 - 2 čajové lyžičky ríbezľového lekváru. Premiešame, ochutnáme, dochutíme. Podávajte so špagetami, linguine alebo inými cestovinami. Chutná rýchlovka pre Vás.