Mäsová štrúdľa s hríbovou omáčkou

Autor receptu: feroad

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Z múky, oleja, trochy soli a vlažnej vody vypracujte cesto. Prikryte ho a nechajte postáť. Zatiaľ nakrájajte cibuľu nadrobno, na oleji ju speňte do sklovita, pridajte mleté mäso, prelisovaný cesnak, soľ, mleté čierne korenie, krátko orestujte a zmes nechajte vychladnúť.
  2. Vyvaľkané cesto pokvapkajte rozpusteným maslom. Mäsovú plnku rovnomerne rozotrite na cesto, zaviňte a dajte piecť do vyhriatej rúry na cca 20 minút.
  3. Kým sa štrúdľa pečie, pripravte si omáčku. Očistené a nadrobno pokrájané huby (sušené vopred namočte) na oleji poduste do mäkka, potom pridajte kyslú smotanu, v ktorej si rozhabarkujte hladkú múku. Omáčku dochuťte soľou, nechajte prejsť varom a odstavte.