Maslová ryba

Maslová ryba na hlivovo-kuriatkovom šaláte

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Hlivu a kuriatka očistíme, nakrájame a pridáme k cibuli s cesnakom spenenej na olivovom oleji a masle. Potom pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Všetko zľahka premiešame a necháme odstáť.
  2. V dostatočne veľkom hrnci privedieme vodu do varu a osolíme ju. Oblanšírujeme v nej orechy 60 až 90 sekúnd, scedíme a necháme vychladnúť na kuchynskej utierke. Orechy dáme do misky spolu s cukrom a dôkladne ich premiešame, aby cukor obalil orechy. Orechy dáme na papier na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C asi na 8 minút. Potom ich necháme vychladnúť.
  3. Maslovú rybu dáme na rozpálenú panvicu s olejom a z každej strany opekáme 3 až 4 minúty, potom potrieme rozpusteným maslom a obalíme v nasekaných bylinkách.
  4. Na teplý hubový šalát naukladáme maslovú rybu, pokvapkáme rozpusteným maslom, rozdrvíme skaramelizované orechy a dozdobíme sójovými klíčkami.