Maslová ryba
Maslová ryba na hlivovo-kuriatkovom šaláte
Autor receptu: redakcia
Postup- Hlivu a kuriatka očistíme, nakrájame a pridáme k cibuli
s cesnakom spenenej na olivovom oleji a masle. Potom pridáme
nakrájanú jarnú cibuľku, dochutíme soľou, korením
a citrónovou šťavou. Všetko zľahka premiešame a necháme
odstáť.
- V dostatočne veľkom hrnci privedieme vodu do varu a osolíme
ju. Oblanšírujeme v nej orechy 60 až 90 sekúnd, scedíme
a necháme vychladnúť na kuchynskej utierke. Orechy dáme
do misky spolu s cukrom a dôkladne ich premiešame, aby
cukor obalil orechy. Orechy dáme na papier na pečenie a vložíme
do rúry vyhriatej na 180 °C asi na 8 minút. Potom ich
necháme vychladnúť.
- Maslovú rybu dáme na rozpálenú panvicu s olejom a z každej strany
opekáme 3 až 4 minúty, potom potrieme rozpusteným maslom
a obalíme v nasekaných bylinkách.
- Na teplý hubový šalát naukladáme maslovú rybu, pokvapkáme rozpusteným maslom,
rozdrvíme skaramelizované orechy a dozdobíme sójovými
klíčkami.
|