Grilované kuracie stehná
Grilované kuracie stehná

Marinované kuracie paličky a domáca BBQ omáčka

oldherold - fotkaOld Herold, 23. júla 2021. Komerčný recept.
Marinované kuracie paličky a domáca BBQ omáčka
Foto: oldherold

Recept ako stvorený na leto a posedenia s rodinou či priateľmi. Spodné kuracie stehienka perfektne ugrilované z každej strany, podávane s domácou barbeque omáčkou… Zobraziť celý popisRecept ako stvorený na leto a posedenia s rodinou či priateľmi. Spodné kuracie stehienka perfektne ugrilované z každej strany, podávane s domácou barbeque omáčkou… Marinádu máte hotovú behom chvíľky a pri ich grilovaní sa môžete venovať svojim hosťom. Pokojne môžete použiť aj krídelká alebo horné kuracie stehná či prsia. Tuzemský špeciál RIAVA dodáva marináde zaujímavú sladkastú chuť. Alkoholu sa nebojte, ten sa počas grilovania kompletne vyparí a tak je recept vhodný aj pre deti.
Zdroj: Za tento skvelý recept vďačíme sympatickým blogerom z COOLINARI.

2
porcie
40 (+ 4 hod marinova minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

12 ks
Marináda:
1 PL
1 PL
1 ČL
2 ks najemno nasekané
1 dl
BBQ omáčka:
2 PL
1 PL
2 PL
1 PL
1 ČL
1 ČL
 (alebo červené víno)




Postup

  1. 1

    Zo surovín si pripravte marinádu, ktorou zalejte kuracie stehienka. Rukami ich poriadne premasírujte, aby kuracie mäso chytilo chuť marinády. Stehná môžete narezať až do kosti. Nechajte marinovať aspoň 4 hodiny v chladničke.

  2. 2

    Kým kuracie čaká na svoju chvíľu na grile, pripravte si domácu BBQ omáčku. Všetky suroviny v malom hrnci povarte asi 30 minút. V prípade, že je vaša BBQ omáčka až príliš hustá, pridajte trochu vody alebo vína.

  3. 3

    Rozpáľte gril. Kuracie mäso grilujte z každej strany pri zatvorenom grile asi 40 minút. Tesne pred koncom ich môžete potrieť zvyškom marinády alebo vašou domácou BBQ omáčkou.

  4. 4

    Podávajte štýlovo vo vedierkach vystlaných papierom na pečenie. Kuracie paličky môžete na záver posypať aj bylinkami, napríklad petržlenovou vňaťou alebo čerstvým koriandrom, ak ho máte radi. Ideálne sa k nim hodia doma pripravené zemiakové hranolky, ale skvelé sú aj s čerstvým chlebom alebo zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu