Marhuľový koláč s tvarohom a posýpkou fotorecept
Výborný ovocný koláčik s tvarohom a tentokrát s marhuľami, môžete pripraviť aj s iným ovocím.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
200 g |
|
125 g |
|
120 g |
|
2 ks |
|
60 g |
|
1 bal. |
|
120 g |
|
štipka |
|
Plnka: | |
500 g |
|
50 g |
|
2 ks |
|
120 g |
|
1 bal. |
|
1 kg |
|
Posýpka: | |
100 g (alebo polohrubá) |
|
80 g |
|
3 PL |
|
1 bal. |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Urobíme posýpku: Múku premiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme nakrajané maslo a prstami všetko rozmrvíme. Posýpku odložíme do chladničky.
-
2
Pripravíme cesto, suroviny by mali mať izbovú teplotu: Vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom do peny asi 3-4 minúty, pridáme soľ a po jednom vajcia. Zakaždým dobre prešľaháme. Múku premiešame s práškom do pečiva a škrobom a preosejeme. Do cesta striedavo pridávame kyslú smotanu a múku.
-
3
Plnka: Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme a zamiešame žĺtky, tvaroh, vanilkový puding a nakoniec aj vyšľahaný sneh z bielkov. Marhule rozpolíme a odkôstkujeme.
-
4
Pekáč (25x35 cm) vystelieme papierom na pečenie, cesto vylejeme a rovnomerne rozotrieme. Na cesto rozotrieme tvarohovú plnku, na ktorú poukladáme rozpolené marhule. Vrch koláča posypeme posýpkou a pečieme vo vyhriatej na 175 °C rúre asi 70 minút.
-
5
Upečený koláč necháme vychladnúť.
-
6
Nakrájame a podávame. Prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu