Marhuľové zamatové kolieska (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Lahodné a jemňunké cesto.

24
porcií
1,5 h minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovin zarobíme cesto.Ak by náhodou bolo pririedké,tak dosýpeme múky.Cesto by malo byť polotuhé.Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste.
  2. Kým cesto kysne,tak uvaríme puding.necháme vychladnuť.
  3. Vykysnuté cesto na pomučenej doske vyvaľkáme a potrieme maslom.Stočíme na závin.
  4. Závin pokrajame asi na 2 cm kolieska.
  5. Poukladáme na pomastený plech ,kraje potrieme žltkom a stred trocha zatlačíme.
  6. Do stredu kladieme lyžicou puding a na puding uložíme marhuľku.