Mangalicové karé na kréme z držiek
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Karé mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a na platni upečieme. Papriky upečieme v rúre pri 200 °C, po vychladnutí ošúpeme a dáme marinovať do zmesi olivového oleja, cesnaku a balzamikového octu.
- Držkový krém: Predvarené a nakrájané držky dáme na klasický perkeltový základ, pridáme paradajky, papriky, cesnak, všetky koreniny a dusíme, kým nezmäknú. Šťavu z držiek a asi pätinu držiek prepasírujeme a krém zjemníme trochou sladkej smotany.
- Zemiakové šišky: Ošúpané zemiaky uvaríme, roztlačíme aj s vývarom. Ešte za horúca pridáme múku, husaciu masť, potom cibuľu a pór podusené na masti, premiešame a formujeme šišky.
|