Mangalicové karé na kréme z držiek

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Karé mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a na platni upečieme. Papriky upečieme v rúre pri 200 °C, po vychladnutí ošúpeme a dáme marinovať do zmesi olivového oleja, cesnaku a balzamikového octu.
  2. Držkový krém: Predvarené a nakrájané držky dáme na klasický perkeltový základ, pridáme paradajky, papriky, cesnak, všetky koreniny a dusíme, kým nezmäknú. Šťavu z držiek a asi pätinu držiek prepasírujeme a krém zjemníme trochou sladkej smotany.
  3. Zemiakové šišky: Ošúpané zemiaky uvaríme, roztlačíme aj s vývarom. Ešte za horúca pridáme múku, husaciu masť, potom cibuľu a pór podusené na masti, premiešame a formujeme šišky.