Mandľové rezy s kávovým mascarpone a bielou čokoládou fotorecept
Ostalo mi zopár bielkov, tak som sa rozhodla pre túto dobrotu. Rezy vhodné na sviatočné posedenie...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
7 ks |
|
3 ks |
|
štipka |
|
200 g |
|
3 bal. (v prášku) |
|
80 g |
|
Krém: | |
250 g (s kávovou príchuťou) |
|
300 ml (33-36 %) |
|
Čokoládová poleva: | |
200 g |
|
50 ml |
|
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, postupne po lyžiciach pridávame cukor.
-
2
Miešame na najvyššom stupni mixéra pokiaľ sa cukor nerozpustí. Následne postupne po jednom zašľaháme žĺtky. Mandľovú múku a puding v prášku spolu zmiešame.
-
3
Sypkú zmes postupne pridávame a zľahka varechou vmiešame do vaječného základu.
-
4
Pripravené cesto rozotrieme na pripravený plech 25x35 cm, ktorý vyložíme papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 20-25 minút.
-
5
Upečený korpus necháme vychladnúť po vychladnutí upravíme. Prekrojíme pozdĺžne na 3 rovnaké časti. Pripravíme plnku - vychladenú smotanu na šľahanie a mascarpone vymiešame mixérom do tuhého krému.
-
6
Na podnos položíme spodný diel korpusu, potrieme krémom, uhladíme.
-
7
Postup opakujeme, vrstvíme, zľahka pritlačíme, zaťažíme a dáme do chladničky stuhnúť.
-
8
Čokoládová poleva: čokoládu nasekáme nadrobno, zalejeme olivovým olejom a rozpustíme vo vodnom kúpeli.
-
9
Čokoládovou polevou polejeme vrch zákuska a necháme stuhnúť.
-
10
Horúcim nožom nakrájame rezy, ozdobíme podľa seba Dobrú chuť...
Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada, že sa páči komentár potešil... Pozdravujem..