Mandľový zákusok
Mandľové rezy s kávovým mascarpone a bielou čokoládou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Ostalo mi zopár bielkov, tak som sa rozhodla pre túto dobrotu.* Rezy vhodné na sviatočné posedenie...
16-18 porcií |
30-40 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, postupne po lyžiciach pridávame cukor.
- Miešame na najvyššom stupni mixéra pokiaľ sa cukor nerozpustí. Následne postupne po jednom zašľaháme žĺtky. Mandľovú múku a puding v prášku spolu zmiešame.
- Sypkú zmes postupne pridávame a zľahka varechou vmiešame do vaječného základu.
- Pripravené cesto rozotrieme na pripravený plech 25x35 cm, ktorý vyložíme papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 20-25 minút.
- Upečený korpus necháme vychladnúť po vychladnutí upravíme. Prekrojíme pozdĺžne na 3 rovnaké časti. Pripravíme plnku - vychladenú smotanu na šľahanie a mascarpone vymiešame mixérom do tuhého krému.
- Na podnos položíme spodný diel korpusu, potrieme krémom, uhladíme.
- Postup opakujeme, vrstvíme, zľahka pritlačíme, zaťažíme a dáme do chladničky stuhnúť.
- Čokoládová poleva: čokoládu nasekáme nadrobno, zalejeme olivovým olejom a rozpustíme vo vodnom kúpeli.
- Čokoládovou polevou polejeme vrch zákuska a necháme stuhnúť.
- Horúcim nožom nakrájame rezy, ozdobíme podľa seba Dobrú chuť...