Mandľový zákusok

Mandľové rezy s kávovým mascarpone a bielou čokoládou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Ostalo mi zopár bielkov, tak som sa rozhodla pre túto dobrotu.* Rezy vhodné na sviatočné posedenie...

16-18
porcií
30-40 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, postupne po lyžiciach pridávame cukor.
  2. Miešame na najvyššom stupni mixéra pokiaľ sa cukor nerozpustí. Následne postupne po jednom zašľaháme žĺtky. Mandľovú múku a puding v prášku spolu zmiešame.
  3. Sypkú zmes postupne pridávame a zľahka varechou vmiešame do vaječného základu.
  4. Pripravené cesto rozotrieme na pripravený plech 25x35 cm, ktorý vyložíme papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 20-25 minút.
  5. Upečený korpus necháme vychladnúť po vychladnutí upravíme. Prekrojíme pozdĺžne na 3 rovnaké časti. Pripravíme plnku - vychladenú smotanu na šľahanie a mascarpone vymiešame mixérom do tuhého krému.
  6. Na podnos položíme spodný diel korpusu, potrieme krémom, uhladíme.
  7. Postup opakujeme, vrstvíme, zľahka pritlačíme, zaťažíme a dáme do chladničky stuhnúť.
  8. Čokoládová poleva: čokoládu nasekáme nadrobno, zalejeme olivovým olejom a rozpustíme vo vodnom kúpeli.
  9. Čokoládovou polevou polejeme vrch zákuska a necháme stuhnúť.
  10. Horúcim nožom nakrájame rezy, ozdobíme podľa seba Dobrú chuť...