Mandľovo-pomarančové rezy
Foto: valina
rezy plné chutí mandlí a pomaranča
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
5 ks |
|
150 g |
|
1 ks |
|
50 ml |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
100 g opražené |
|
125 g |
|
Na potretie korpusu: | |
|
|
Mandľový krém: | |
500 ml |
|
50 g |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
100 g opražené |
|
Mascarpone krém: | |
500 ml |
|
1 bal. |
|
50 g |
|
125 g |
|
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, pomarančovú šťavu, múku premiešanú s kôrou a práškom do pečiva a mletými mandľami. Nakoniec primiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Pečieme na plechu 30x40 cm 25 minút pri 200 °C. Upečený korpus potrieme lekvárom.
- 2
Mandľový krém: Smotanu zohrejeme a rozpustíme v nej čokoládu. Necháme poriadne vychladnúť. Potom ju vyšľaháme spolu so stužovačom, pridáme pomarančovú kôru a mleté mandle. Krém natrieme na lekvár.
- 3
Mascarpone krém: Smotanu zohrejeme a rozpustíme v nej čokoládu. Necháme poriadne vychladnúť. Potom ju vyšľaháme spolu so stužovačom, pridáme mascarpone. Nanesieme na mandľový krém.
- 4
Zákusok necháme poriadne vychladnúť, potom nakrájame a ľubovoľne ozdobíme.
Tiež mandľový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu