Malinová zmrzlina
Malinové parfait s pistáciami
Autor receptu: redakcia
4-6 porcie |
30 (+ mrazenie) minút príprava |
Postup- Čerstvé žĺtky a práškový cukor vyšľaháme do peny. Smotanu tiež vyšľaháme a opatrne zmiešame so žĺtkovou penou, pridáme aj štipku korenia.
- Opatrne vmiešame maliny a na kúsky nasekané pistácie. Niekoľko z nich odložíme na ozdobu.
- Zmes nalejeme do formy (s objemom asi 800 ml) a vložíme do mrazničky aspoň na 4 hodiny. Necháme stuhnúť.
- Pred podávaním napustíme do drezu horúcu vodu. Formu krátko ponoríme, kým parfait na okrajoch povolí. Potom ho vyklopíme na tácku, ozdobíme malinami, pistáciami a mätou. Môžeme poprášiť cukrom. Nakrájame na plátky a môžeme podávať.
- Nádobu, do ktorej dáme parfait pred zmrazením, môžeme vopred vyložiť potravinárskou fóliou. Pred podávaním vyklopíme aj s fóliou, ktorú následne stiahneme a zmrzlinu ozdobíme.
|