Malinová zmrzlina

Malinové parfait s pistáciami

Autor receptu: redakcia

4-6
porcie
30 (+ mrazenie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Čerstvé žĺtky a práškový cukor vyšľaháme do peny. Smotanu tiež vyšľaháme a opatrne zmiešame so žĺtkovou penou, pridáme aj štipku korenia.
  2. Opatrne vmiešame maliny a na kúsky nasekané pistácie. Niekoľko z nich odložíme na ozdobu.
  3. Zmes nalejeme do formy (s objemom asi 800 ml) a vložíme do mrazničky aspoň na 4 hodiny. Necháme stuhnúť.
  4. Pred podávaním napustíme do drezu horúcu vodu. Formu krátko ponoríme, kým parfait na okrajoch povolí. Potom ho vyklopíme na tácku, ozdobíme malinami, pistáciami a mätou. Môžeme poprášiť cukrom. Nakrájame na plátky a môžeme podávať.
  5. Nádobu, do ktorej dáme parfait pred zmrazením, môžeme vopred vyložiť potravinárskou fóliou. Pred podávaním vyklopíme aj s fóliou, ktorú následne stiahneme a zmrzlinu ozdobíme.