Pečená makrela na crikvenický spôsob
Recept z knihy Kuharica našeh non
vydalo Turistické združenie mesta Crikvenica, 2. septembra 2022
vydalo Turistické združenie mesta Crikvenica, 2. septembra 2022
Foto: Turistické združenie mesta Crikvenica
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Ryby očistíme, mangold uvaríme a spolu s tenkými plátkami pršutu nakrájame na kocky. Cesnak opečieme na olivovom oleji, pridáme pršut, mangold a udusíme. Zmesou naplníme očistené makrely.
- 2
Zemiaky očistíme, osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením, nakrájame na štvrtiny, pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 minút.
- 3
Makrely dáme na pekáč, dochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením, podlejeme vínom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 20 minút.
Tiež makrela:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu