Lúpežnícka polievka s mäsovými knedličkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najemno nakrájanú zeleninu opražíme zvoľna na masti. Zasypeme múkou, pridáme tymian a zalejeme vývarom. Okoreníme podľa chuti a necháme variť pod pokrievkou asi hodinu. Medzitým pripravíme knedličky: roztlačíme olúpané uvarené zemiaky, zmiešame ich s masťou, múkou, vajíčkom a soľou.
  2. Vymiešame cesto, ktoré rozvaľkáme na dobre pomúčenej doske na štvorcový plát s hrúbkou asi 0,5 cm. Plát potom rozdelíme nožom na 6 dielov. Mäso urestujeme dohneda na masti, okoreníme soľou a korením. Potom pomocou lyžice poukladáme mäsovú zmes na stred koliesok z cesta, rohy prehneme a vytvoríme knedličky.
  3. Uistíte sa, či je mäsová náplň v ceste dobre uzavretá. Knedličky vhadzujeme do vriacej polievky. Varíme ich, kým nevyplávajú na hladinu.