Luckine chutné sójové mäso

Autor receptu: luckaprima

Tak sa mi zdá, že je tu málo receptov pre nás sójovožravcov, tak pridávam môj klenot :) ktorý som práve ukuchtila a veľmi mi chutí.

3
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. keďže toto jedlo je bleskurýchle, dáme najskôr robiť ryžu, aby sme potom na ňu nečakali. Ja som ju klasicky prepláchla, opražila na troške oleja, zaliala vodou a dala dusiť. Sójové rezance som zaliala vodou tak aby boli zakryté, pridala vegetu, sójovú a werchestrovú omáčku. Zatiaľ pokrájame na pásiky cibuľu, ktorú dáme restovať na olivový olej, po chvíli pridáme aj nakrájaný cesnak a spolu popražíme, pridáme droždie a necháme rozpustiť.
  2. Mäsko zatial vsiaklo takmer všetku vodu (alebo sa vyvarila?) pridáme k nemu lyžicu horčice, asi tri lyžice kečupu, podľa chuti korenie, dala som aj trošku chilli. Zmes pridáme k cibulke, všetko zmiešame a chvíľku spolu restujeme.
  3. Podávame s čerstvou zeleninou akú nájdeme doma, v mojom prípade dnes posledná paprika, čo sa schovala v chladničke.