Luckine chutné sójové mäso
Autor receptu: luckaprima
Tak sa mi zdá, že je tu málo receptov pre nás sójovožravcov, tak pridávam môj klenot :) ktorý som práve ukuchtila a veľmi mi chutí.
3 porcie |
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- keďže toto jedlo je bleskurýchle, dáme najskôr robiť ryžu, aby sme potom na ňu nečakali. Ja som ju klasicky prepláchla, opražila na troške oleja, zaliala vodou a dala dusiť. Sójové rezance som zaliala vodou tak aby boli zakryté, pridala vegetu, sójovú a werchestrovú omáčku. Zatiaľ pokrájame na pásiky cibuľu, ktorú dáme restovať na olivový olej, po chvíli pridáme aj nakrájaný cesnak a spolu popražíme, pridáme droždie a necháme rozpustiť.
- Mäsko zatial vsiaklo takmer všetku vodu (alebo sa vyvarila?) pridáme k nemu lyžicu horčice, asi tri lyžice kečupu, podľa chuti korenie, dala som aj trošku chilli. Zmes pridáme k cibulke, všetko zmiešame a chvíľku spolu restujeme.
- Podávame s čerstvou zeleninou akú nájdeme doma, v mojom prípade dnes posledná paprika, čo sa schovala v chladničke.