Lososový eintopf
Lososový eintopf s hlávkovou kapustou
Autor receptu: redakcia
Postup- Lososa nakrájame na menšie kúsky. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou
šťavou a obalíme v hladkej múke. Zvyšnú
múku odložíme. Na rozohriatom masle
opečieme lososa a odložíme nabok.
- Hlávkovú kapustu očistíme a nakrájame
na tenké prúžky. Červenú papriku nakrájame na 1 cm kocky. Na rozohriatom oleji
opečieme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme kapustu a papriku, ktoré orestujeme
a posypeme zvyšnou hladkou múkou. Všetko premiešame, zalejeme vývarom, pridáme ajvar a varíme.
- Po 20 minútach pridáme
pripraveného lososa a varíme ešte asi 10
minút. Nakoniec pridáme najemno nasekaný kôpor.
|