Lososový eintopf

Lososový eintopf s hlávkovou kapustou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Lososa nakrájame na menšie kúsky. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a obalíme v hladkej múke. Zvyšnú múku odložíme. Na rozohriatom masle opečieme lososa a odložíme nabok.
  2. Hlávkovú kapustu očistíme a nakrájame na tenké prúžky. Červenú papriku nakrájame na 1 cm kocky. Na rozohriatom oleji opečieme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme kapustu a papriku, ktoré orestujeme a posypeme zvyšnou hladkou múkou. Všetko premiešame, zalejeme vývarom, pridáme ajvar a varíme.
  3. Po 20 minútach pridáme pripraveného lososa a varíme ešte asi 10 minút. Nakoniec pridáme najemno nasekaný kôpor.