Losos

Losos v sezamovej kôrke s feniklovým pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Lososa obalíme v sezame a grilujeme asi minútu z každej strany – závisí od hrúbky a od preferovaného prepečenia. Potom ho dáme do rúry dopiecť alebo len odležať na panvici, aby sa neprepiekol.
  2. Pyré pripravíme z fenikla a petržlenu. Obe suroviny nakrájame na menšie kúsky a na oleji opražíme dozlata. Pridáme soľ, korenie a zalejeme smotanou a trochou vody a varíme, až kým zelenina nebude mäkká.
  3. Potom zeleninu scedíme (prebytočnú smotanu odložíme), dáme do mixéra spolu s maslom, rozmixujeme. Podľa potreby postupne prilievame odloženú smotanu, aby vzniklo jemné pyré. Dochutíme soľou, cukrom, korením, limetkovou šťavou. Na dozdobenie použijeme ochutený olej napríklad z koriandra, koriandrové alebo feniklové lístky.