Losos
Losos v sezamovej kôrke s feniklovým pyré
Autor receptu: redakcia
Postup- Lososa obalíme v sezame a grilujeme asi minútu z každej
strany – závisí od hrúbky a od preferovaného prepečenia.
Potom ho dáme do rúry dopiecť alebo len odležať na panvici, aby sa neprepiekol.
- Pyré pripravíme z fenikla a petržlenu. Obe suroviny
nakrájame na menšie kúsky a na oleji opražíme dozlata. Pridáme soľ, korenie a zalejeme smotanou a trochou vody
a varíme, až kým zelenina nebude mäkká.
- Potom zeleninu scedíme (prebytočnú smotanu odložíme), dáme do mixéra spolu s maslom, rozmixujeme. Podľa potreby postupne prilievame odloženú smotanu, aby vzniklo jemné pyré. Dochutíme soľou, cukrom, korením, limetkovou šťavou. Na dozdobenie použijeme ochutený olej napríklad
z koriandra, koriandrové alebo feniklové lístky.
|