Pečený losos
Pečený losos

Losos v hráškovom kréme s baby cviklou a baklažánom

Miloš Szalay
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Bistro Chef Geurud vo Veľkom Ďure, 17. júna 2020
Losos v hráškovom kréme s baby cviklou a baklažánom
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

600 g
z 1 citróna
600 g
200 g
300 g
120 g
150 g
10 g
50 g
Mätový olej:
20 g čerstvá
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umytého a osušeného lososa pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme soľou a grilujeme približne 4 minúty z každej strany.

  2. 2

    Hrášok zľahka prevaríme v zeleninovom vývare a rozmixujeme na jemné pyré. Prepasírujeme, dochutíme soľou a zjemníme maslom.

  3. 3

    Baby cviklu umyjeme, namarinujeme medom, morskou soľou a mätovým olejom. Zavákuujeme a varíme na nízkej teplote (sous–vide). Uvarenú cviklu orestujeme s baby baklažánom a servírujeme.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Strukoviny, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Varené

Diskusia k receptu

esterh
Pri akej teplote a ako dlho sa vari cvikla sous vide? Dakujem