Losos v hráškovom kréme s baby cviklou a baklažánom
Miloš Szalay
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Bistro Chef Geurud vo Veľkom Ďure, 17. júna 2020
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Bistro Chef Geurud vo Veľkom Ďure, 17. júna 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
600 g |
|
z 1 citróna |
|
|
|
|
|
600 g |
|
200 g |
|
300 g |
|
120 g |
|
150 g |
|
10 g |
|
50 g |
|
Mätový olej: | |
20 g čerstvá |
|
50 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Umytého a osušeného lososa pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme soľou a grilujeme približne 4 minúty z každej strany.
- 2
Hrášok zľahka prevaríme v zeleninovom vývare a rozmixujeme na jemné pyré. Prepasírujeme, dochutíme soľou a zjemníme maslom.
- 3
Baby cviklu umyjeme, namarinujeme medom, morskou soľou a mätovým olejom. Zavákuujeme a varíme na nízkej teplote (sous–vide). Uvarenú cviklu orestujeme s baby baklažánom a servírujeme.
Tiež pečený losos:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu