Losos steak s horčicovo-kôprovou omáčkou

Autor receptu: pixelosaurus

rybu treba konzumovat min. 2x do tyzdna :) nezabudajte na to !

2
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Lososove kusky odmrazime a dame do alobaloveho kosicka, okorenime korenim na rybu, polejeme citronom a dame trosicku olivoveho oleja. Zabalime to dôkoladne a dame zapiect do predhriatej el. rúry na 200 stupnov cca 30 min. Pocas toho si pripravime omacku. Na jemnom plameni si roztopime maslo, zalejeme smotanou, pridame horcicu, med, par kvapiek citronu, kôpor a pri konci ked nam to pekne zhustne pridame strucik cesnaku. Ako prilohu odporucam opekane zemiaky, pripadne varene.
  2. Opekane zemiaky pripravujeme bez kvapky tuku, v rure a pouzijeme papier na pecenie ako podklad.
  3. ak chceme lososa chrumkaveho, mozeme ho dat na minutku na olej ... a prudko orestovat z oboch stran ...