Losos steak s horčicovo-kôprovou omáčkou
Autor receptu: pixelosaurus
rybu treba konzumovat min. 2x do tyzdna :) nezabudajte na to !
2 porcie |
15 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Lososove kusky odmrazime a dame do alobaloveho kosicka, okorenime korenim na rybu, polejeme citronom a dame trosicku olivoveho oleja. Zabalime to dôkoladne a dame zapiect do predhriatej el. rúry na 200 stupnov cca 30 min. Pocas toho si pripravime omacku. Na jemnom plameni si roztopime maslo, zalejeme smotanou, pridame horcicu, med, par kvapiek citronu, kôpor a pri konci ked nam to pekne zhustne pridame strucik cesnaku. Ako prilohu odporucam opekane zemiaky, pripadne varene.
- Opekane zemiaky pripravujeme bez kvapky tuku, v rure a pouzijeme papier na pecenie ako podklad.
- ak chceme lososa chrumkaveho, mozeme ho dat na minutku na olej ... a prudko orestovat z oboch stran ...