Foto: evusik
Sezóna medvedieho cesnaku je v plnom prúde tak to treba využiť...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
muž mi priniesol medvedí cesnak, treba ho prebrať, umyť a zužitkovať... ráno sme mali tvaroh s medvedím cesnakom a na obed som si vymyslela tento recept...
-
2
pripravíme si všetky suroviny...
-
3
najskôr si dáme variť zemiaky, tie budú príloha... na panvicu si dáme rozpáliť olivový olej s kúskom masla, lososa umyjeme, osušíme papierovou utierkou, okoreníme, osolíme a opečieme z oboch strán len krátko 5-6 minút... lososa vyberieme a odložíme do tepla
-
4
do výpeku dáme umytý, na hrubo nakrájaný medvedí cesnak, krátko orestujeme, okoreníme mletým čiernym korením, nastrúhaným muškátovým orieškom, solíme veľmi opatrne, alebo až na záver
-
5
pridáme biele suché víno a krátko povaríme... ak nemáte alebo nechcete použiť víno, pridajte šťavu z jedného citróna, bez toho to totiž nebude vôbec dobré....
-
6
keď sa víno trochu odparí pridáme sladkú smotanu
-
7
hrudku masla, už len krátko povaríme... celé som to robila asi 10-12 minút
-
8
krém rozmixujeme a ak treba dochutíme, výborné je dať na záver pár kvapiek citrónu
-
9
uvarené zemiaky roztlačíme a vymiešame s maslom
-
10
a môžeme podávať
-
11
omáčka perfektne pasovala k lososovi ale viem si ju predstaviť aj bielemu mäsu....
Vien si predstavit chut ked je omacka podliata bielym vino,, najlepsie asi rizlink.
môj muž išiel na turistiku na Veľkú Javorinu-kdesi tam ku vám..donesie mi cesnak?? tašku som mu dala..!!..:-)