Rebarborový koláč
Rebarborový koláč

Linecký tvarohový koláč s rebarborou a so snehom

ailuj82 - fotkaailuj82, 29. mája 2023
Linecký tvarohový koláč s rebarborou a so snehom
Foto: ailuj82

Jemný, šťavnatý a osviežujúci. Ovocie sa dá obmieňať podľa sezóny.

25
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
200 g
100 g
3 ks
2 ČL
Plnka:
500-700 g
3 ks
Sneh:
6 ks
100 g
100 g
1 PL
štipka
Okrem toho:
 (alebo čučoriedky, maliny, jahody)




Postup

  1. 1

    Z masla, múky, cukru, žĺtok a prášku do pečiva vypracujeme cesto a dáme do chladničky aspoň na 30 minút.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. Zmiešame tvaroh (množstvo podľa chuti a čo chladnička dala), žĺtky, cukor podľa chuti, vanilkový cukor a pridáme nastrúhanú citrónovú kôru.

  3. 3

    Rebarboru očistíme, nakrájame a zasypeme cukrom.

  4. 4

    Cesto vyvaľkáme a prenesieme na plech vytrený maslom. Roztiahneme aj na kraje plechu do výšky asi 1 a pol centimetra. Navrstvíme tvarohovú plnku, posypeme rebarborou alebo iným ovocím a dáme piecť na 15 minút pri 190 stupňoch.

  5. 5

    Z bielkov, cukru, štipky soli a škrobu vyšľaháme tuhý sneh a na záver pridáme citrónovú šťavu.

  6. 6

    Na predpečený koláč natrieme sneh a pečieme ešte 30 minút pri 160 °C.

Diskusia k receptu

ailuj82
@kucharka (30.5.2023 20:41)

Ďakujem, koláčik je jednoduchý a naozaj chutný. Rebarbora je v tomto období dostupná napríklad v Kauflande.
chorvatka
Moj rebarborovy kolac podla receptu z pred 50.rokov z casopisu Slovenka je temer to isté, ibaze do snehu sa pridavaju sekané orechy a hrozieka vykupané v rume. Vyborné, vyskusajte.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia