Líčka na fenikli s bryndzovými gnocchi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
130 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V hrnci sprudka opečieme očistené líčka a vyberieme ich. V tom istom hrnci dohneda skaramelizujeme cibuľu, prihodíme nasekaný fenikel a mrkvu, rozpučený cesnak, mierne dokončíme karamel, vrátime líčka, pridáme bylinky, korenie a papriku a podlejeme pivom. Pri miernej teplote varíme asi 2 hodiny domäkka, podľa veľkosti a akosti líčok. Podľa potreby podlievame vriacim vývarom alebo vodou.
  2. Zemiaky v šupke uvaríme, po ochladení olúpeme a prelisujeme na kašu. V strede zemiakov urobíme jamku, do ktorej pridáme múku, žĺtky, rozpustené maslo a soľ. Všetko riadne premiesime, aby vzniklo tuhé zemiakové cesto. Podľa potreby pridávame múku. Pripravené cesto rozdelíme na tri kusy a z každého vyvaľkáme 1 cm hrubý valec, ktorý rozkrojíme na malé kúsky.
  3. Potom ich vložíme do vriacej osolenej vody a varíme, až kým nevyplávajú na hladinu vody. Uvarené gnocchi vyberieme a scedíme. Ešte teplé gnocchi zmiešame s bryndzou, nahrubo nakrájaným medvedím cesnakom a dochutíme muškátovým orechom. Očistený a na tenučké plátky pomocou škrabky nakrájaný petržlen vložíme do veľmi mierne rozpáleného oleja okolo teploty 150 °C a smažíme dozlatista.