Líčka na fenikli s bryndzovými gnocchi
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
130 minút tepelná úprava |
Postup- V hrnci sprudka opečieme očistené líčka a vyberieme ich. V tom istom hrnci dohneda skaramelizujeme cibuľu, prihodíme nasekaný fenikel a mrkvu, rozpučený cesnak, mierne dokončíme karamel, vrátime líčka, pridáme bylinky, korenie a papriku a podlejeme pivom. Pri miernej teplote varíme asi 2 hodiny domäkka, podľa veľkosti a akosti líčok. Podľa potreby podlievame vriacim vývarom alebo vodou.
- Zemiaky v šupke uvaríme, po ochladení olúpeme a prelisujeme na kašu. V strede zemiakov urobíme jamku, do ktorej pridáme múku, žĺtky, rozpustené maslo a soľ. Všetko riadne premiesime, aby vzniklo tuhé zemiakové cesto. Podľa potreby pridávame múku. Pripravené cesto rozdelíme na tri kusy a z každého vyvaľkáme 1 cm hrubý valec, ktorý rozkrojíme na malé kúsky.
- Potom ich vložíme do vriacej osolenej vody a varíme, až kým nevyplávajú na hladinu vody. Uvarené gnocchi vyberieme a scedíme. Ešte teplé gnocchi zmiešame s bryndzou, nahrubo nakrájaným medvedím cesnakom a dochutíme muškátovým orechom. Očistený a na tenučké plátky pomocou škrabky nakrájaný petržlen vložíme do veľmi mierne rozpáleného oleja okolo teploty 150 °C a smažíme dozlatista.
|