Letný šalát z valeriánky poľnej (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Veľmi osviežujúci šalát na leto z valeriánky poľnej, červenej cibule, datľových paradajok a uhorky s citrónovo - olejovou zálievkou a posypané petržlenovou vňaťou.

4
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Očistenú červenú cibuľu som pokrájala na mesiačiky,....
  2. ...valeriánku poľnú som umyla, nechala dobre odkvapkať z vody na cedníku,...
  3. ...pripravila som citrónovú šťavu,...
  4. ...petržlenovú vňať som nasekala na jemno,....
  5. ...datľové paradajky som pokrájala na polovičky,...
  6. ...uhorku na malé kocky,...
  7. ...valeriánku som rozdelila na taniere,...
  8. ...pridala som cibuľu, paradajky, uhorku, osolila,...
  9. ...posypala petržlenovou vňaťou,..
  10. ...pokvapkala citrónovou šťavou a olivovým olejom, podávala s čerstvo upečenými domácimi maslovými rožkami, recept mám na vareche.
  11. Ide o veľmi osviežujúci letný šalát jemnej chuti, ktorý je rýchlo hotový, dobre padne v sparných dňoch ako samostatné ľahké jedlo, ale môže byť aj veľmi chutnou prílohou k pečenému mäsku z hydiny, jahňaťa, k hovädziemu i bravčovému a k pečeným rybám.