Letný šalát z valeriánky poľnej (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Veľmi osviežujúci šalát na leto z valeriánky poľnej, červenej cibule, datľových paradajok a
uhorky s citrónovo - olejovou zálievkou a posypané petržlenovou vňaťou.
Postup
- Očistenú červenú cibuľu som pokrájala na mesiačiky,....
- ...valeriánku poľnú som umyla, nechala dobre odkvapkať z vody na cedníku,...
- ...pripravila som citrónovú šťavu,...
- ...petržlenovú vňať som nasekala na jemno,....
- ...datľové paradajky som pokrájala na polovičky,...
- ...uhorku na malé kocky,...
- ...valeriánku som rozdelila na taniere,...
- ...pridala som cibuľu, paradajky, uhorku, osolila,...
- ...posypala petržlenovou vňaťou,..
- ...pokvapkala citrónovou šťavou a olivovým olejom, podávala s čerstvo upečenými domácimi maslovými rožkami, recept mám na vareche.
- Ide o veľmi osviežujúci letný šalát jemnej chuti, ktorý je rýchlo hotový, dobre padne v sparných dňoch ako samostatné ľahké jedlo, ale môže byť aj veľmi chutnou prílohou k pečenému mäsku z hydiny, jahňaťa, k hovädziemu i bravčovému a k pečeným rybám.