Ovocný crumble
Ovocný crumble

Letné ovocie zapečené pod mandľovou posýpkou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 25. augusta 2025
Letné ovocie zapečené pod mandľovou posýpkou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Na túto dobrotu použite zrelé, no pevné ovocie, aby sa počas pečenia nerozpadlo a zachovalo si šťavnatosť a tvar.

6
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g zmes (nektárinky, černice, čučoriedky)
50 g
1 ks
 štipka
200 g
100 g mleté
100 g
100 g
50 g
250 g



Postup

  1. 1

    Ovocie umyjeme a necháme odkvapkať. Nektárinky alebo iné väčšie ovocie zbavíme kôstok a nakrájame na kúsky. Všetko ovocie premiešame s kryštálovým cukrom, kôrou nastrúhanou z umytého citróna a štipkou škorice. Ochutené ovocie rozložíme do zapekacej misy.

  2. 2

    Z toastového chleba odkrojíme kôrky. Striedku natrháme na kúsky a vložíme do mixéra. Pridáme mleté mandle, trstinový cukor a maslo a rozmixujeme. Pripravenú zmes rozdrobíme na povrch ovocia a posypeme mandľovými lupienkami.

  3. 3

    Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 25 minút, kým nebude povrch zlatistý. Ovocie necháme krátko vychladnúť. Podávame teplé s kyslou smotanou.

Diskusia k receptu