Letné ovocie zapečené pod mandľovou posýpkou
mesačník Varecha, 25. augusta 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
Na túto dobrotu použite zrelé, no pevné ovocie, aby sa počas pečenia nerozpadlo a zachovalo si šťavnatosť a tvar.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
500 g zmes (nektárinky, černice, čučoriedky) |
|
50 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
200 g |
|
100 g mleté |
|
100 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
250 g |
|
Postup
-
1
Ovocie umyjeme a necháme odkvapkať. Nektárinky alebo iné väčšie ovocie zbavíme kôstok a nakrájame na kúsky. Všetko ovocie premiešame s kryštálovým cukrom, kôrou nastrúhanou z umytého citróna a štipkou škorice. Ochutené ovocie rozložíme do zapekacej misy.
- 2
Z toastového chleba odkrojíme kôrky. Striedku natrháme na kúsky a vložíme do mixéra. Pridáme mleté mandle, trstinový cukor a maslo a rozmixujeme. Pripravenú zmes rozdrobíme na povrch ovocia a posypeme mandľovými lupienkami.
- 3
Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 25 minút, kým nebude povrch zlatistý. Ovocie necháme krátko vychladnúť. Podávame teplé s kyslou smotanou.
Tiež crumble:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu