Ovocný crumble

Letné ovocie zapečené pod mandľovou posýpkou

Autor receptu: redakcia

Na túto dobrotu použite zrelé, no pevné ovocie, aby sa počas pečenia nerozpadlo a zachovalo si šťavnatosť a tvar.

6
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Ovocie umyjeme a necháme odkvapkať. Nektárinky alebo iné väčšie ovocie zbavíme kôstok a nakrájame na kúsky. Všetko ovocie premiešame s kryštálovým cukrom, kôrou nastrúhanou z umytého citróna a štipkou škorice. Ochutené ovocie rozložíme do zapekacej misy.
  2. Z toastového chleba odkrojíme kôrky. Striedku natrháme na kúsky a vložíme do mixéra. Pridáme mleté mandle, trstinový cukor a maslo a rozmixujeme. Pripravenú zmes rozdrobíme na povrch ovocia a posypeme mandľovými lupienkami.
  3. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 25 minút, kým nebude povrch zlatistý. Ovocie necháme krátko vychladnúť. Podávame teplé s kyslou smotanou.