porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu na krájame nadrobno,mrkvu postruhame na jemno,do hrnca vlejeme slnečnicový olej.Ešte do studeneho oleja vmiešame cibuľu a mrkvu,privedieme do varu. Nasekanú zeleninu smažíme asi 10 min. Podlejeme studenou vodou (2 litre) a pridáme brokolicu,ktorú sme rozobrali na ružičky a dôkladne umyli. Do vody dáme 2 ks bobkového listu,hrniec zakrijeme a zeleninku necháme variť .Ked sa nám už zelenina uvarila do polo mäkka ,odstavíme polievku z ohňa.
- 2
Teraz možeme polievku dochutiť.Pridáme pažítku,čierne mleté korenie,vegetu,soľ.Z polievky odoberieme za 1 naberačku vývaru a dáme do misky.Ponorným mixérom rozmixujeme polievku nahladko.Do vývaru vmiešame šlahačkovú smotanu a následne vlejeme do polievky.Pomiešame.Kyslú smotanu rozrobíme s 1 dcl studenej vody,ked to je dohladka rozmiešané,tiež prilejeme do polievky. Nakoniec pridame šťavu z čerstvého citróna.Pomiešame.
- 3
Polievku opäť dáme na oheň a za stáleho miešania privedieme do varu. ...môžme servírovať :-) dobrú chuť !
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu