Manželkyná špecialita k hociktorému varenému mäsu.
8 - 10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 3 plné hrste nasekaný na jemno |
|
|
|
|
| 50 g |
|
| 1/2 Pl |
|
| 1 Čl |
|
| 1/2 Čl |
|
| 1/2 litra horúca |
|
| 1 liter |
|
| 0,2 litra |
|
| 1 krabica |
|
| 2 plné hrste |
|
Postup
-
1
Do hrnca dáme olej nasypeme kôpor, trochu smažíme. Nalejeme vrelú vodu, pridáme maslo,ocot, cukor a soľ. Varíme, až pokial nebude kôpor uvarený na mäkko. Medzi tým pripravýme mlieko, kyslú smotanu, smotanu na varenie a múku hladkú. Dôkladne vyšlaháme a prilejeme do uvareného kôpru. Privedieme do varu a po 5 minutách ukončíme varenie. Ochutnáme a prípadne dochutíme so soľou. Podávame s vareným mäsom a dobrou domácou knedlou. Táto omáčka je chutná aj s natvrdo uvarenými vajíčkami.








Šťaveľ?