Lahôdková kôprová omáčka
Autor receptu: tlustoch
Manželkyná špecialita k hociktorému varenému mäsu.
8 - 10 porcií |
20 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca dáme olej nasypeme kôpor, trochu smažíme. Nalejeme vrelú vodu, pridáme maslo,ocot, cukor a soľ. Varíme, až pokial nebude kôpor uvarený na mäkko. Medzi tým pripravýme mlieko, kyslú smotanu, smotanu na varenie a múku hladkú. Dôkladne vyšlaháme a prilejeme do uvareného kôpru. Privedieme do varu a po 5 minutách ukončíme varenie. Ochutnáme a prípadne dochutíme so soľou. Podávame s vareným mäsom a dobrou domácou knedlou. Táto omáčka je chutná aj s natvrdo uvarenými vajíčkami.