Kysnuté pečivo fotorecept

Foto: Sonulienka
No a ďalší recept na výborné raňajkové alebo olovrantové pečivo.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
200 ml vlažná |
|
400 g |
|
20 g |
|
1 ČL |
|
1/2 Čl |
|
1 ČL |
|
50-100 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V prvom rade si urobíme kvások. Mlieko si zohrejeme, ale musí byť len vlažné, pridáme cukor a rozdrvené droždie, premiešame a necháme vzísť. Do preosiatej múky si pridáme soľ a premiešame. Keď máme kvások hotový, pridáme k múke vodu a kvások, dobre premiešame, následne pridáme maslo izbovej teploty a dobre vypracujeme cesto. Ak je potrebné, pridajte si ešte trochu múky podľa potreby, aby sa cesto nelepilo na prsty. Keď máme cesto vypracované, necháme ho 45 minúť nakysnúť.
-
2
Nakysnuté cesto.
-
3
Cesto preložíme na pracovnú dosku, urobíme šúľok a krájame asi tak na 2 cm široké kúsky, ktoré vypracujeme do guličky.
-
4
Guľky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 15 minút podkysnúť.
-
5
Potom ich trochu v strede narežeme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180-200 stupňov do ružova.
-
6
Do rúry na spodok si pred pečením vložíme nádobu s teplou vodou.
-
7
Upečené na plechu.
-
8
Chladia sa na mriežke.
-
9
No a hotovo môžeme koštovať.
Diskusia k receptu