Domáce pečivo
Domáce pečivo

Kysnuté pečivo fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 28. marca 2020
Kysnuté pečivo (fotorecept)
Foto: Sonulienka

No a ďalší recept na výborné raňajkové alebo olovrantové pečivo.

12
porcií
15 minút
príprava
15-20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

200 ml vlažná
400 g
20 g
1 ČL
1/2 Čl
1 ČL
50-100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V prvom rade si urobíme kvások. Mlieko si zohrejeme, ale musí byť len vlažné, pridáme cukor a rozdrvené droždie, premiešame a necháme vzísť. Do preosiatej múky si pridáme soľ a premiešame. Keď máme kvások hotový, pridáme k múke vodu a kvások, dobre premiešame, následne pridáme maslo izbovej teploty a dobre vypracujeme cesto. Ak je potrebné, pridajte si ešte trochu múky podľa potreby, aby sa cesto nelepilo na prsty. Keď máme cesto vypracované, necháme ho 45 minúť nakysnúť.

    Kysnuté pečivo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakysnuté cesto.

    Kysnuté pečivo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto preložíme na pracovnú dosku, urobíme šúľok a krájame asi tak na 2 cm široké kúsky, ktoré vypracujeme do guličky.

    Kysnuté pečivo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Guľky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 15 minút podkysnúť.

    Kysnuté pečivo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom ich trochu v strede narežeme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180-200 stupňov do ružova.

    Kysnuté pečivo (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do rúry na spodok si pred pečením vložíme nádobu s teplou vodou.

    Kysnuté pečivo (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečené na plechu.

    Kysnuté pečivo (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Chladia sa na mriežke.

    Kysnuté pečivo (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    No a hotovo môžeme koštovať.

    Kysnuté pečivo (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pěkný recept, fotečky, šikovné ruky! S radostí bych si dala takové pečivko.
používateľ nemá avatar
123
No, keď už začnem s chlebom, tak potom aj žemličky - alebo naopak?