Kysnuté cesnakové pečivo

Kysnuté cesnakové špirálky (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Ako vidím na Vareche dnes na Sviatok práce sú skoro len sladké recepty, tak ja pridám jeden slaný k vínečku.

19
porcií
60 minút
príprava
15-20 minút
na 190-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Tu sú suroviny.
  2. Najprv si urobíme kvások: Mlieko, med a droždie si rozmiešame a necháme vzísť kvások - trvá to asi tak 10 minút. Keď máme kvások zídený, do preosiatej múky primiešame soľ, pridáme vodu, olej a na koniec kvások a dobre vypracujeme cesto. Ja ako vždy strojom.
  3. Nádobu, v ktorej bude cesto kysnúť natrieme olejom a vložíme do nej vypracované cesto.
  4. Cesto necháme kysnúť 40 minút. Zabudla som vyfotiť nakysnuté cesto, tu už je pripravené na spracovanie.
  5. Z cesta si krájame kúsky, ja som mala 19 kusov a každý vážil 60-61 g.
  6. Z každého vyvaľkáme 25 cm dlhé šúľky.
  7. Zoberieme si špajdľu, ktorej spodok namočíme do vody a začneme na ňu šúľok natáčať. Vrch špajdle tiež namočíme do vody. Takto si pripravíme asi 5 kusov na plech a necháme ešte 10 minút podkysnúť. Potom potrieme rozpusteným maslom s cesnakom. Maslo som si rozpustila skorej, aby mi trochu stuhlo, lepšie sa potiera. Tu som mala 6 kusov ale ďalšie som dávala menej.
  8. Tu je rozpustené maslo s cesnakom a pridala som aj trochu soli. Pečieme na 190-200 stupňov 15-20 minút do ružova. Ale to už si každá svoju rúru poznáte.
  9. No a tu sú upečené.
  10. Sú naozaj výborné a k vínku ako stvorené.
  11. Tak čo poviete, vyskúšate? Odporúčam.