Kysnuté cesnakové pečivo
Kysnuté cesnakové špirálky (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Ako vidím na Vareche dnes na Sviatok práce sú skoro len sladké recepty, tak ja pridám jeden slaný k vínečku.
19 porcií |
60 minút príprava |
15-20 minút na 190-200 °C |
Postup
- Tu sú suroviny.
- Najprv si urobíme kvások: Mlieko, med a droždie si rozmiešame a necháme vzísť kvások - trvá to asi tak 10 minút.
Keď máme kvások zídený, do preosiatej múky primiešame soľ, pridáme vodu, olej a na koniec kvások a dobre vypracujeme cesto. Ja ako vždy strojom.
- Nádobu, v ktorej bude cesto kysnúť natrieme olejom a vložíme do nej vypracované cesto.
- Cesto necháme kysnúť 40 minút. Zabudla som vyfotiť nakysnuté cesto, tu už je pripravené na spracovanie.
- Z cesta si krájame kúsky, ja som mala 19 kusov a každý vážil 60-61 g.
- Z každého vyvaľkáme 25 cm dlhé šúľky.
- Zoberieme si špajdľu, ktorej spodok namočíme do vody a začneme na ňu šúľok natáčať. Vrch špajdle tiež namočíme do vody. Takto si pripravíme asi 5 kusov na plech a necháme ešte 10 minút podkysnúť. Potom potrieme rozpusteným maslom s cesnakom. Maslo som si rozpustila skorej, aby mi trochu stuhlo, lepšie sa potiera. Tu som mala 6 kusov ale ďalšie som dávala menej.
- Tu je rozpustené maslo s cesnakom a pridala som aj trochu soli.
Pečieme na 190-200 stupňov 15-20 minút do ružova. Ale to už si každá svoju rúru poznáte.
- No a tu sú upečené.
- Sú naozaj výborné a k vínku ako stvorené.
- Tak čo poviete, vyskúšate? Odporúčam.