Kysnutá radosť s mrkvovou náplňou

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Z múky, masla, 200 g cukru, droždia, mlieka, masti, soli a žĺtkov z 3 vajec vypracujeme klasické kysnuté cesto, ktoré necháme v teple vykysnúť. Do najemno nastrúhanej mrkvy dáme asi 250 g kryštálového cukru, vanilkový cukor a asi 50 celých alebo rozomletých semienok feniklu. Dusíme na 100 g masla 5 – 10 minút.
  2. Dusenú mrkvu necháme vychladnúť, šťavu z nej zlejeme, aby nebola plnka príliš riedka. Z vykysnutého cesta vykrojíme bochníčky, ktorých vnútro naplníme mrkvovú náplňou. Na vymastený plech ich ukladáme nariedko. Potom ich ľahko stlačíme a okraje pomastíme, vrch potrieme zostávajúcimi bielkami a posypeme celým makom.
  3. Upečené a vychladnuté koláče potrieme napoly rozpusteným maslom a posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.