Lusková omáčka
Kyslá lusková omáčka z mrazených luskov
Autor receptu: radsetoulal
Kyslá lusková omáčka zo zelených alebo žltých luskov je moje obľúbené jedlo najmä v lete, keď na záhrade fazuľové lusky dozrievajú. Keď ich je prebytok, dávame ich zmraziť. *
Táto pochúťka je potom k dispozícii po celý rok.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistené a nakrájané zemiaky dáme variť do osolenej vody. Pridáme korenie, a po chvíľke varenia pridáme mrazenú fazuľku a cesnak. Všetko spolu varíme asi 15 minút, kým nie sú zemiaky a lusky mäkké.
- Do 4 dcl mlieka zašľaháme múku, prilejeme do polievky na zahustenie. Po chvíli varenia pridáme kyslú smotanu, ktorú sme rozrobili s mliekom a vriacim vývarom (pre zabránenie zhrčkaveniu ), prípadne aj s múkou, ak chceme polievku hustejšiu.
- Varíme asi 15 minút. Pred dovarením pridáme bobkový list. Dochutíme vegetou, citrónom, alebo octom a môžeme podávať.
Podávame s párkom, prípadne s natvrdo uvareným vajcom.