Kváskové slimáky
Kváskové slimáky s medvedím cesnakom
Autor receptu: slavkabis
Je obdobie medvedieho cesnaku.
Okrem pesta, k mäsu, rybe či
polievky sa skvele hodí aj ako náplň do cesta.
25 porcií |
20 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Všetky ingrediencie na cesto si zamiesime.
- Necháme pri izbovej teplote kvasiť aspoň 6 hodín.
- Následne cesto preložíme na dosku/podložku a premiesime.
- Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm.
- Natrieme plnku (maslo, medvedí cesnak, soľ).
- Zrolujeme a krájame kolieska približne 2 cm hrubé.
- Poukladáme na plech a necháme hodinu podkysnúť.
- Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamom. Kľudne môžeme použiť aj iné semienka, či syr.
- Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov Celzia približne 15 minút.