Kváskové slimáky

Kváskové slimáky s medvedím cesnakom

Autor receptu: slavkabis

Je obdobie medvedieho cesnaku. Okrem pesta, k mäsu, rybe či polievky sa skvele hodí aj ako náplň do cesta.

25
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky ingrediencie na cesto si zamiesime.
  2. Necháme pri izbovej teplote kvasiť aspoň 6 hodín.
  3. Následne cesto preložíme na dosku/podložku a premiesime.
  4. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm.
  5. Natrieme plnku (maslo, medvedí cesnak, soľ).
  6. Zrolujeme a krájame kolieska približne 2 cm hrubé.
  7. Poukladáme na plech a necháme hodinu podkysnúť.
  8. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamom. Kľudne môžeme použiť aj iné semienka, či syr.
  9. Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov Celzia približne 15 minút.