Bezlepková kvásková pizza

Kvásková pizza bezlepková (fotorecept)

Autor receptu: elisticka

Na popolcovú stredu som urobila bezmäsitú pizzu a je lepšia ako iné a cesto jemné...

12
porcií

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si kvások, môj sa trocha vybláznil :-)
  2. Z múky, kvásku a vody urobíme rozkvas a necháme 12 hodín odpočívať.
  3. Potom do rozkvasu odvážime múku, pridáme vodu, olej, cukor a soľ a vypracujeme cesto asi 5 minút mixérom a zakryjeme igelitovou čiapkou na 2-4 hodiny.
  4. Po vykysnutí preložíme na plech potretý olejom a valčekom roztiahneme na požadovaný tvar. Ja som urobila na jeden plech, ale môžeme urobiť 2 okrúhle pizze.
  5. Zakryjeme potravinovou fóliou a dáme do rúry ohrievať na 50 °C asi 50-60 minút.
  6. Na cesto natrieme pastu z cibule, cesnaku, kečupu a pizzového korenia.
  7. Poukladáme špenát a posypeme ešte korením.
  8. Nakrájame 2/3 mozzarelly a poukladáme.
  9. 1/3 mozzarelly postrúhame a posypeme vrch pizze.
  10. Dáme piecť na 220 °C asi na 30 minút.
  11. Je krásne vypečená a zároveň jemná.
  12. A tu si pochutnajte dobrú chuť :-)