Bezlepková kvásková pizza
Kvásková pizza bezlepková (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Na popolcovú stredu som urobila bezmäsitú pizzu a je lepšia ako iné a cesto jemné...
Postup
- Pripravíme si kvások, môj sa trocha vybláznil :-)
- Z múky, kvásku a vody urobíme rozkvas a necháme 12 hodín odpočívať.
- Potom do rozkvasu odvážime múku, pridáme vodu, olej, cukor a soľ a vypracujeme cesto asi 5 minút mixérom a zakryjeme igelitovou čiapkou na 2-4 hodiny.
- Po vykysnutí preložíme na plech potretý olejom a valčekom roztiahneme na požadovaný tvar. Ja som urobila na jeden plech, ale môžeme urobiť 2 okrúhle pizze.
- Zakryjeme potravinovou fóliou a dáme do rúry ohrievať na 50 °C asi 50-60 minút.
- Na cesto natrieme pastu z cibule, cesnaku, kečupu a pizzového korenia.
- Poukladáme špenát a posypeme ešte korením.
- Nakrájame 2/3 mozzarelly a poukladáme.
- 1/3 mozzarelly postrúhame a posypeme vrch pizze.
- Dáme piecť na 220 °C asi na 30 minút.
- Je krásne vypečená a zároveň jemná.
- A tu si pochutnajte dobrú chuť :-)