Dusené kurča

Kurča na bielom víne

Autor receptu: podravka

Vyskúšajte flambované kuracie mäsko s francúzskym koňakom a smotanovou omáčkou a jeho dokonalé spojenie s hubami.

6
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie plátky pokrájame na kúsky, pridáme muškátový oriešok a opražíme na horúcom masle do zlata.
  2. Nalejeme brandy a flambujeme.
  3. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak, zalejeme vínom a posypeme 1 lyžicou vegety.
  4. Zakryjeme pokrievkou a dusíme asi 30 minút, v prípade potreby pridáme vodu.
  5. Hríby nakrájame a osmažíme na rozpálenom oleji, ochutíme soľou a korením.
  6. Posypeme petržlenovou vňaťou a servírujeme s omáčkou a hríbami . Ako prílohu môžeme zvoliť halušky.