Kuracina na slivkách (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný obed som pripravila z kuracích stehien, ktoré som spojila so slivkami. Recept pochádza z Maďarsko- Rumunského územia, ktoré sa nazýva Erdély, čo v preklade znamená Transylvánia.Tam je pod názvom Statkárske kurča na slivkách.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pokiaľ by ste chceli vyskúšat tento recept, doporučujem použiť biele slivky. Moje červené zafarbili šťavu na ružovo. Tak som si ich najprv umyla a utrela do sucha.
  2. Na panvici som nechala roztopiť maslo a kuracinu som opiekla zo všetkých strán.
  3. Do výpeku som pridala trošku masla a pridala som slivky, ktoré som tiež opiekla.
  4. Výpek som vyliala do rajnice a pridala som nakrájanú cibuľu.
  5. Pridala som štipku červenej mletej papriky a podliala zeleninovým vývarom. Vložila som kuracinu. Osolila, okorenila, pridala som tymián a varila do mäkka.
  6. Keď bola kuracina uvarená, pridala som slivky. V troške vody som rozmiešala zemiakový škrob a pridala som ho k mäsu. Potrebuje iba chvíľku nechať zovrieť a hneď pridať smotanu. Znova som nechala prejsť varom a obed je hotový.
  7. Pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si prílohu. K tomuto jedlu, keďže je to kurací paprikáš sa najlepšie hodí cestovina. Ja som urobila domáce nokerle.
  8. Hotový obed som uložila na taniere a prajem vám dobrú chuť.