Pečené kuracie stehná
Kuracie stehná na orientálny spôsob
Autor receptu: redakcia
Pečené kuracie stehná môžu chutiť aj neobvyklejšie. Vyskúšajte ich zaujímavo ochutiť a urobiť spolu s bulgurom.
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Baklažán očistíme a umyjeme, nakrájame na plátky a posypeme soľou. Paradajky umyjeme. Sušené marhule nakrájame na malé kocky. Čili papričky pozdĺžne rozrežeme, zbavíme jadierok
a nakrájame nadrobno.
- Bulgur umyjeme, necháme odkvapkať a vložíme do veľkého pekáča s pokrievkou alebo do nádoby na tajin (na fotografii). Do bulguru vmiešame marhule, 1 lyžičku rímskej rasce a čili. Baklažán osušíme a rozložíme na bulgur spolu paradajkami.
- Predhrejeme rúru na 200 stupňov. Mätu umyjeme a osušíme. Kožu na stehnách uvoľníme od mäsa a dáme pod ňu lístky mäty. Cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Stehná ochutíme soľou, 1 PL papriky, 1 ČL tymianu a cesnakom.
- 800 ml vody a 1 ČL soli zmiešame a rovnomerne nalejeme na bulgur s prísadami. Navrch položíme kuracie stehná.
- Prikryjeme a pečieme v horúcej rúre približne 30 minút. Potom pokrievku odstránime a pečieme ďalších 30 minút.