Kuracie stehienka na južný spôsob (fotorecept)
	        Autor receptu: kochlik
	         
	        
	        Kuracie stehienka na južný spôsob sú výbornou inšpiráciou pre všetkých, ktorí milujú jedlá v jednom hrnci. O stehienka sa nestaráme, nepodlievame, len dáme do rúry, sem-tam na ne žmurkneme očkom, kožičku ovlažíme vlastnou šťavičkou a po hodinke papáme...
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	60 minút  na 190 °C  | 
Postup
- K príprave neuveriteľne šťavnatých kuracích stehienok si prichystáme plech na pečenie, ktorý potrieme olivovým olejom a na pásiky nakrájame čerstvú papriku, na mesiačiky nakrájame paradajky a cibuľku...
 - umyté a očistené menšie zemiaky si nakrájame na pásiky, ktoré...
 - premiešame so zeleninovou zmesou na plechu...
 - a poriadne premiešame, aby sa všetky ingrediencie dobre zoznámili a osolíme, okoreníme.
 - Do takto pripravenej zmesi uložíme hlavného hrdinu - kuracie stehienka. Pekne ich do zeleninky zavŕtame, aby ostali šťavnaté. Stehienka môžeme podľa chuti ešte osoliť a okoreniť podľa chuti.
 - Kuracie stehienka už nepodlievame vodou, pretože zeleninka nám pustí dostatok šťavy. Počas pečenia stehienka polievame vlastným výpekom z plechu. Približne 10 minút pred dopečením poliaté kuracie stehienka posypeme čili a dopečieme do zlatista. 
Plech počas celého pečenia neprikrývame. 
 - Na upečené stehienka nasypeme postrúhany syr a necháme vo vypnutej rúre voľne roztopiť.
Stehienka sú krásne chrumkavé a šťavnaté...Dobrú chuť...